Een cake bakken met olijfolie? Dit is waarom je dat zou moeten doen

Blijkbaar is dit hoe de Italianen een cake bakken

Als je een cake bakt, heb je roomboter nodig. Althans, dat is wat wij altijd hebben geleerd. Nu blijkt dat de Italianen het toch een tikkeltje anders doen. Zij ruilen roomboter in voor olijfolie. Niet alleen wordt de cake hiervan lekkerder, het is ook nog eens gezonder én de cake blijft langer goed.

Doei roomboter

Dat roomboter vol calorieën en verzadigd vet zit, wisten we allemaal al wel. Nu kan een plakje cake zo nu en dan niet veel kwaad, maar een teveel ervan kan leiden tot hart- en vaatziekten. Dat risico willen we natuurlijk niet nemen. En als er een alternatief is: waarom niet?

Langer lekker

Olijfolie is dus niet alleen een gezonder alternatief voor een pakje roomboter, het maakt de cake ook nog eens lekkerder. Door de olijfolie wordt je cake namelijk nog smeuïger. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat de cake minder snel uitdroogt, waardoor je er dus langer van kunt genieten. Dat valt zeker eens te proberen.

Lees ook: Recept: tulband cake met pindakaas en chocolade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash