Ingrediënten
  • 3 middelgrote zoete uien, in de lengte gehalveerd en in de breedte dun gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 120 milliliter sherry of droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 475 milliliter water
  • 475 milliliter runderbouillon
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 340 gram ongekookte spaghetti (door de helft)
  • 90 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 90 gram Gruyère of Zwitserse kaas
  • Garnering: verse tijm, verse peterselie (optioneel)
45 min.
4-6 pers.

Voor deze smaakvolle pasta heb je slechts één pan nodig

De een heeft het liefst het hele aanrecht vol staan tijdens het koken, de ander doet alles het liefst met één pannetje. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan hebben wij het recept voor jou. Deze one pot Franse-ui-pasta, met een goede dosis kaas, maak je in slechts één pan klaar. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Zet een grote kookpan op middelhoog vuur en voeg olijfolie en boter toe. Roer de uien erdoor en kook 15 minuten. Roer af en toe.
  • Roer de knoflook, zout en peper erdoor. Kook nog eens 5 minuten of tot de uien bruin kleuren en zacht van structuur zijn. Roer de sherry of droge witte wijn erdoor en schraap de bodem van de pan om eventuele bruine stukjes te verwijderen.
  • Roer het water, de runderbouillon, de tijmblaadjes, de peterselie en de worcestersaus erdoor. Voeg de gebroken spaghetti toe en roer om de pasta in de vloeistof te mengen. Breng aan de kook. Kook 10 minuten, en roer af en toe, tot de pasta gaar is en het meeste vocht is opgenomen. Haal van het vuur en dek gedurende 3 minuten af.
  • Maak het vervolgens af met de geraspte Parmezaanse kaas en Gruyère en garneer met takjes tijm en gehakte peterselie, indien gewenst.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Tiramisu cheesecake met Tia Maria

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: My Recipes | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 3 middelgrote zoete uien, in de lengte gehalveerd en in de breedte dun gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 120 milliliter sherry of droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 475 milliliter water
  • 475 milliliter runderbouillon
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 340 gram ongekookte spaghetti (door de helft)
  • 90 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 90 gram Gruyère of Zwitserse kaas
  • Garnering: verse tijm, verse peterselie (optioneel)