Naomi

Wat kun je het beste kiezen in de bioscoop?

De zomer is nu echt voorbij en nu het wat guurder en donkerder buiten wordt, is het tijd voor een avondje bios. Lekker met je partner, vriend of vriendin naar een leuke film kijken onder het genot van de nodige snacks. We letten nu wat minder op de calorieën en leggen zelfs even een wintervachtje aan. Toch hebben we hier in de zomer weer last van, omdat we dan weer een strandlijf willen hebben. Wat lastig! Je kunt veel van die winterreserves voorkomen door de juiste snacks te kiezen. We maken daarom een handig overzichtje voor je, zodat jij bewust kunt kiezen. 

Snacken zonder dat je aankomt is heerlijk.

Aankomen

Je denkt misschien dat je niet zo snel aankomt, maar voor een kilo extra lichaamsgewicht extra hoef je maar 6590 kcal extra te eten. Als je tijdens een bioscoopbezoekje een zak M&M’s van 250 gram eet en een cola van 500 milliliter drinkt, krijg je 1490 kcal binnen. Shockerend hè? Van die 1490 kcal wordt tien procent gebruikt voor de opslag en verwerking van het eten, maar dan blijven er nog heel wat calorieën over en dit wordt opgeslagen als vet. Hou dit dus in je achterhoofd als je een snack kiest. We zetten de populairste voor je op een rij.

M&M’s

Zoals hierboven al beschreven staat, bevat een zakje M&M’s rond de 1200 kcal en dan hebben we het nog niet eens over de variant met pinda. Dit is vaak wat mensen bij het kerstdiner naar binnen werken en het is dus niet echt een goed idee om dit elke keer als je naar de bios gaat, naar binnen te werken.

Nacho’s

Nacho’s lijken heel onschuldig. Het is per slot van rekening maar chips. Dat is waar, maar je rekent de hoeveelheid kaas en de dip hier dan niet bij. Een gemiddelde dip bevat al 190 kcal en een portie nacho’s met alles erop en eraan komt dan al gauw op 610 kcal per portie.

Chips

Kun je dan beter kiezen voor een normale soort chips? Het antwoord: nee. Je kunt bij de bioscoop vaak zakken van 150 en 120 gram krijgen en zo’n zakje bevat al snel 700 kcal. Dat is hoeveel veel van ons eten bij een avondmaaltijd en die sla je vast niet over, voordat je naar de bios gaat.

Popcorn

Is er dan helemaal niks wat je kunt eten? Jawel hoor. Een medium bakje popcorn valt nog wel mee. Met 430 kcal voor de zoute variant en 460 kcal voor de zoete variant is hier nog prima rekening mee te houden gedurende de dag. Dat is daarbij ook meteen de beste manier om zorgeloos te genieten van je snack; hoe er gedurende de dag rekening met wat je in de avond als snack neemt. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

Schrik overigens niet van het extra gewicht op de weegschaal de volgende ochtend als je zoute popcorn kiest. Door zout hou je extra vocht vast en dat zie je gelijk aan de weekschaal.

Lees ook: 15 verrassende dingen die niet in de magnetron mogen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: MKatan, leontien, ruggegraat | Beeld: pexels