Roos

Deze koffiepads werden tijdens de test enorm goed beoordeeld

Fun fact: tot 13 jaar geleden had Douwe Egberts het alleenrecht op pads voor de koffiemaker Senseo. Direct nadat het alleenrecht verliep, kwamen er ontelbaar veel soorten koffiepads op de markt. Elke supermarktketen bracht zijn eigen variant uit, met daarnaast nog tientallen andere merken. Logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet en uit veiligheid simpelweg voor de Senseo-pads kiest. Deze waren er immers als eerste, dus zullen vast de beste zijn, toch? Uit een test van de Consumentenbond blijkt echter iets heel anders!

En ze zijn ook nog eens een stuk goedkoper.

De test

De koffietesters van de Consumentenbond moesten de koffies op veel verschillende punten beoordelen. De smaak, de bitterheid, wrangheid en sterkte zijn punten waarop de koffies werden getest. Daarnaast werd de schuimkraag, de kleur en de nasmaak van de koffie beoordeeld. Als extra onderdeel werd ook de duurzaamheid en prijs van de koffie meegerekend in de test.

De winnaar

Als winnaar uit de test kwam Ekoplaza. “Eindelijk een goeie bak”, gaf een panellid tijdens de test aan. De koffiepads van Ekoplaza kregen een 7,3 voor de smaak, zijn slechts €0,11 per koffiepad en scoren enorm goed op duurzaamheid. Op nummer twee eindigden de koffiepads van Jumbo. Deze pads zijn slechts €0,07 per stuk, hebben een duurzaamheidskeurmerk en werden volgens het panel beoordeeld als: “precies goed”. Op nummer drie en vier eindigden die van Marqt en HEMA.

Vies

Een aantal koffiepads werd minder goed beoordeeld. Zo werden de pads van AH Basic en Lavazza door het panel omschreven als ‘vieze koffie’, ‘slappe hap’ en ‘ik krijg er rillingen van’. Opvallend genoeg eindigde Lavazza vrijwel onderaan de lijst, terwijl je voor deze pads de hoogste prijs per stuk betaalt!

Opvallend

Maar hoe zit het dan met Senseo? De ‘echte’ Senseo-pads kwamen tijdens de test absoluut niet goed uit de verf. Behalve dat deze pads niet duurzaam geteeld zijn, kreeg ook de smaak maar een magere 5,7. Deze koffie zou volgens het panel zwak, bitter en iets te zuur zijn. Een klein voordeel: de schuimkraag was wel precies goed. Bijzonder!

Lees ook: Deze flesjes fruitlimonade gekocht? Breng ze direct terug naar de winkel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash