redacteur
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 prei
  • 300 gram risottorijst
  • 125 milliliter witte wijn
  • 1/2 theelepel (dijon)mosterd
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram geraspte cheddarkaas
  • 2 eetlepels verse bieslook

Om te smullen!

Wij zijn dol op Italiaans eten! Pizza, pasta, risotto: we kunnen er geen genoeg van krijgen. En het mooiste is dat je met deze gerechten eindeloos kunt blijven variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze risotto met cheddar cheese? De scherpe kaas en witte wijn gaan perfect samen en maken van dit maaltje een hemels romig gerecht. Comfort food op zijn best!

De hemel voor kaasliefhebbers.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de cheddar cheese risotto:

  • Smelt de boter en olie in een medium pan en voeg de prei toe. Gaar de prei totdat deze zacht is geworden.
  • Voeg de risottorijst toe en roer een minuutje goed door. Zet het vuur vervolgens wat hoger en schenk de witte wijn en de mosterd bij de rijst. Blijf roeren totdat de wijn door de rijst geabsorbeerd is.
  • Voeg steeds in kleine beetjes wat bouillon toe. Wacht elke keer totdat de bouillon helemaal is opgenomen, voordat je weer een beetje toevoegt. Blijf intussen steeds goed roeren en herhaal dit proces totdat je alle bouillon hebt gebruikt en de rijst beetgaar is. Dit zal ongeveer 18 minuten duren.
  • Voeg de cheddarkaas toe en roer deze goed door de rijst totdat hij helemaal is gesmolten.
  • Neem de pan van het vuur en blijf intussen roeren. Schep de risotto in diepe borden en garneer het geheel met wat verse bieslook.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Pompoenrisotto met feta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Nigella Lawson | Beeld: Videostill