04 juli 2019
redacteur

De flesjes vormen mogelijk een gevaar voor kinderen

Britvic heeft een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor de flesjes Teisseire Fruit Shoot Framboos-Aardbei. De producent van Fruit Shoot heeft een verpakkingsfout geconstateerd bij een beperkt aantal flesjes. Hierdoor kan bij diverse exemplaren het witte element van de groene drinktuit losraken, waardoor het in de mond van je kind terecht kan komen. Klanten die onlangs Teissure Fruit Shoot hebben aangeschaft, kunnen contact opnemen met de klantenservice van Britvic.

Teisseire Fruit Shoot Framboos-Aardbei

De waarschuwing geldt voor de 200 milliliter-flesjes Teisseire Fruit Shoot Framboos-Aardbei met THT maart 2020 en batchcode H75L 9170, afkomstig uit een 4-pak. Vanwege een verpakkingsfout bestaat de kans dat het witte element van het groene drinktuitje losraakt, waardoor het in de mond van je kind terecht kan komen. Het product is na 20 juni 2019 verkocht bij Kruidvat, Albert Heijn, Jumbo en Deen Supermarkten. Alle andere smaken of verpakkingen van Fruit Shoot zijn veilig te gebruiken.

Contact opnemen

Klanten die de flesjes Teisseire drinklimonade met Framboos-Aardbei-smaak hebben gekocht, kunnen contact opnemen met Britvic via de klantenservice. Britvic is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-405 200 20 of via e-mail [email protected]. Het bedrijf biedt haar klanten daarnaast excuses aan voor het eventuele ongemak. ‘De veiligheid en gezondheid van consumenten en de kwaliteit van onze producten hebben bij ons de hoogste prioriteit. Daarom nemen we alle nodige maatregelen om het risico voor consumenten tot een minimum te beperken’, aldus Britvic.

Teisseire fruit-shoot

Lees ook: Consumentenbond: ‘Ontbijtgranen voor kinderen vaak erg ongezond’

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Britvic, Hollandse Hoogte, fotograaf: Bert Spiertz