Koffie om af te vallen? Daar tekenen wij voor!

Begin jij de dag niet goed zonder een bakje koffie? Dan ben je niet de enige! De gemiddelde volwassen Nederlander drinkt ruim 4 kopjes koffie per dag. Sommige mensen claimen dat ze niet zondere cafeïne kunnen functioneren, anderen vinden de smaak gewoon heerlijk. Naast het feit dat je je er wakkerder door voelt, heeft koffie nog meer voordelen. Zo kan het heel goed zijn dat je door je gewone bakkie leut sneller afvalt!

We zetten gelijk nog maar een bak.

Metabolisme

Volgens een diëtiste kan koffie je metabolisme versnellen. Door een kopje van zo’n 230 milliliter te drinken, gaat je stofwisseling vier procent sneller werken voor de komende twee en een half uur. Om af te vallen, kun je dus beter af en toe een kopje koffie drinken dan in één keer meerdere kopjes. Als je stofwisseling sneller gaat werken door koffie, kun je per dag zo’n 100 calorieën extra verbranden, wat neerkomt op zo’n 4,5 kilo per jaar. Tel uit je winst!

Cafeïne

Hoe het kan dat we afvallen door koffie? Dat komt onder andere door de cafeïne, maar ook door het antioxidant chlorogeenzuur. Door chlorogeenzuur komt er minder glucose in de bloedstroom, waardoor suiker en vet niet wordt opgeslagen. Om hier het maximale uit te halen, kun je dus beter drie à vier kopjes op een dag drinken, maar niet direct achter elkaar. Verdeel je bakjes troost gedurende de dag om je stofwisseling steeds weer een boost te geven.

Ochtend

Wist je trouwens dat het eigenlijk niet handig is om meteen na het opstaan een kopje koffie te drinken? Als je net wakker bent krijg je een natuurlijke energieboost door het stresshormoon cortisol. Dit hormoon neemt na een paar uur af, dus het is handig om juist dan een koffietje te nuttigen. De beste tijd is dus tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Op deze manier heb je echt baat bij de cafeïne en geeft het je een boost om verder te gaan met je dag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Typisch gevalletje CAPS LOCK DAY.#douweegberts #koffie #koffiemomentje #capslockday

Een bericht gedeeld door Douwe Egberts (@douweegberts) op

Lees ook: Wat is gezonder: koffiepads of de ouderwetse filterkoffie?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels