Maayke

Wat drink jij liever?

Het is geen geheim meer dat filterkoffie een goede en verantwoorde manier is om koffie te drinken. De filters vangen namelijk de cholesterolverhogende stofjes op. Bij cafetièrekoffie en Turkse koffie drijven deze stofjes in de koffie.  Nu is alleen de vraag: Is koffie uit koffiepads net zo gezond?

Sommige geven de voorkeur aan de nieuwe koffiepads en anderen houden het liever op de oude, vertrouwde filterkoffie.

Dunner filter

Koffiepads hebben een dunner filter dan de filterkoffie. Gewone koffiefilters zijn 0,104 millimeter dik en koffiepads zijn gemiddeld 0,061 millimeter dik. Het lijkt een klein verschil, maar bepaalde stofjes zouden hier gemakkelijker doorheen kunnen glippen. Alhoewel dit logisch klinkt, wijst wetenschappelijk onderzoek tóch iets heel anders uit.

Onderzoek

De Gezondheidsraad heeft onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van de koffiepads en zijn tot de conclusie gekomen dat de filters wél dik genoeg zijn. “Filterkoffie en koffie van koffiepads vallen in de categorie gefilterde koffie,” legt een woordvoerder van het Voedingscentrum uit, “net als oploskoffie en automatenkoffie op basis van vloeibaar koffieconcentraat.” Daarnaast hangt volgens de Gezondheidsraad het drinken van koffie samen met een lager risico op hartziektes, beroerte en diabetes.

Espresso

Ben je gek op Espresso? Dan is het antwoord wat lastiger te geven of je koffie gezond is. Dit heeft te maken met het type automaat die je gebruikt om je kopje Espresso mee te zetten. Sommige automaten filteren de koffie wel en sommigen niet. Wil je dus lekker veilig koffie drinken? Kies dan voor de goede, ouderwetse filterkoffie!

Lees ook: Zo maak je een overheerlijke groentengratin uit de oven

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: fotomontage, pxhere