Jaimy Boer

Makkelijk én gezond?

Ben je laat thuis of heb je geen zin om te koken? Een kant-en-klare maaltijdsalade biedt een makkelijke en snelle oplossing. En door de groente verwacht je dat het ook goed voor je is. Toch zijn de meningen verdeeld of het echt een gezond alternatief is. Wij zochten het voor je uit! 

De ingrediënten

Een kant-en-klare maaltijdsalade is een complete salade waar alle ingrediënten al in het bakje zitten. De schappen staan vol met verschillende smaken en ingrediënten, en dat is nu het verraderlijke. Want de salade zelf is heel gezond, maar wanneer daar vette ingrediënten aan toegevoegd worden, is-ie een stuk minder gezond. Dit komt met name door de kazen, vlees en dressings. Een salade met veel kaas of dressing is dus minder gezond dan een salade zonder kaas of dressing.

Volwaardige maaltijd

Volgens het Voedingscentrum moet je iedere dag 250 gram groenten eten, waar je snel aan komt als je een maaltijdsalade eet. Hierdoor lijkt het dat een kant-en-klare maaltijdsalade een gezonde keuze is. Toch worden de toppings in grote hoeveelheid gegeven, waardoor de calorieën veel hoger zijn. En heb je ook kans dat je onbewust meer eet. Een kant-en-klare maaltijdsalade wordt namelijk gezien als volwaardige maaltijd, en dat kan misschien meer zijn dan je normaal gesproken binnenkrijgt.

Zo eet je het wel gezond

Moet je nu stoppen met het eten van de kant-en-klare maaltijdsalades? Gelukkig niet! Het enige waar je voortaan rekening mee moet houden, is wat voor toppings er op de salade zitten. Haal er bijvoorbeeld wat stukjes kaas uit of gebruik de dressing niet. Hierdoor kun je alsnog je favoriete maaltijd eten, maar ben je wel gezond bezig.

Lees ook: Dankzij deze slimme salade-hack blijven je slabladeren fris en knapperig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash