Sanne

Handig als je een salade mee wilt nemen 

We zijn dol op een lekkere salade, ook voor onderweg. Maar dat de slabladeren altijd zo snel slap worden, dat vinden we iets minder prettig. Met deze slimme salade-hack zou dat echter zomaar eens verleden tijd kunnen zijn. Foodblogger @meowmeix deelt een hele handige manier om je salade mee te nemen.

Salade fris houden 

Een knapperige, frisse salade is perfect voor de lunch. Echter is het niet altijd makkelijk om die salade daadwerkelijk knapperig en fris te houden als je hem meeneemt. Wanneer de slabladeren helemaal nat, slap of bruin zijn geworden, is je eetlust snel verdwenen. Zo’n teleurstellende lunch kan de rest van je dag goed verpesten — en dat willen we natuurlijk voorkomen! 

Glazen pot

Amanda Meixner deelt op Instagram dé oplossing voor dit probleem. Het is eigenlijk heel simpel: neem je salade mee in een glazen pot, niet in een plastic bakje waarin alles al door elkaar zit. Begin met de dressing en vul de pot dan met alle ingrediënten die je in je salade wilt, zoals komkommer, ui en ei. Doe de slabladeren helemaal bovenin en sluit de pot goed af. 

Blijft vers 

Volgens de 28-jarige foodblogger blijft je eten ’s vers als je het op deze manier bewaart. De salade van Amanda zelf bestaat overigens uit ranch dressing, cherrytomaatjes, komkommer, rode ui, eieren, spekjes en sla. Een heerlijke combinatie als we haar mogen geloven, maar je kunt natuurlijk je eigen creativiteit erop loslaten. Welke combinatie je ook kiest, op deze manier blijft de salade minimaal een hele nacht knapperig. Je kunt het dus zelfs een avond van tevoren al klaarmaken. 

Salade serveren

Is het tijd om de salade op te eten? Leg dan een bord op de glazen pot (zonder deksel uiteraard) en draai om. Op die manier schud je de salade op je bord en het komt er heerlijk vers uit. Knapperige slabladeren op de bodem, met daarbovenop heerlijke ingrediënten en een dressing. Eet smakelijk! 

Bekijk hieronder de video van Amanda:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amanda (Meixner) Rocchio (@meowmeix)

Ook lekker: Recept: frisse gebroken komkommersalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram Meowmeix| Beeld: Pexels