Maayke

lichaam rode wijn, kaas en chocolade

Wist jij dit al?

Wanneer we denken aan bepaalde voedingsmiddelen die goed zijn voor ons lichaam, dan denken we meestal aan groente- en fruitsoorten die veel vitaminen en mineralen bevatten. Maar dat we de lekkere etenswaren als kaas, rode wijn en chocolade ook mogen toevoegen aan dit lijstje? Dat verandert de zaak wel even!

Want geef toe, een leven zonder kaas, rode wijn en chocolade is ook niet voor te stellen, toch?

Polyfenolen

Professor Genetische Epidemiologie aan King College in Londen, Tim Spector, concludeert dat ongepasteuriseerde kaas, chocolade en rode wijn gezond zijn voor de maag vanwege de polyfenolen die erin zitten. Polyfenolen zijn antioxidanten die invloed hebben op de darmflora. Bepaalde bacteriën in je darmen zijn volgens Tim Spector bepalend voor je gezondheid en gewicht.

Voedingspatroon

Daarnaast is het volgens de professor belangrijk om goed op te letten wat voor voedsel je precies binnenkrijgt. Etenswaren die lang houdbaar zijn en kant-en-klare pakjes zonder verdere voedingsstoffen kunnen al snel zorgen voor gewichtstoename. Echter, volgens de professor krijg je niet per se overgewicht omdat je meer calorieën eet dan je verbrandt. “We blijven ons stug focussen op de energiebalans en nemen daarbij de invloed van een gezonde darmflora niet mee in ons voedingspatroon. Dit is de reden dat zoveel diëten misgaan”, aldus de professor.

Eet en drink met mate

Mocht je denken om direct een fles rode wijn open te trekken, let er dan wel op dat je drinkt met mate. Teveel is nooit goed, het is beter om kleine hoeveelheden te eten van voedsel dat bevordelijk is voor onze darmflora. Voorbeelden van etenswaren die gunstig zijn voor onze darmflora is rode wijn, kaas, chocolade, noten en zaden. Toch leuk dat de bacteriën in onze darmen een goed glas rode wijn, samen met een lekker stuk kaas net zo goed weten te waarderen als wijzelf.

Lees ook: Lange vliegreis voor de boeg? Vermijd dan deze voedingsmiddelen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Independent | Beeld: videostill, YouTube