Recept: Italiaanse pasta met mozzarella uit de oven

Esther Reitsema
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram penne of een andere soort pasta
  • 500 gram Italiaanse worst
  • 600 gram tomatensaus
  • 1 ei
  • 1 pakje ricotta kaas
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • 1 zakje geraspte Romano-kaas

Lekker makkelijk!

Ben je gek op pasta, maar wil je een keer iets anders proberen dan de traditionele spaghetti bolognese? Deze pasta uit de oven proeft alsof je in Italië bent, zonder dat je daarvoor lang in de keuken hoeft te staan. Wij vertellen je hoe je ‘m maakt!

Laten we beginnen:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verkruimel de worst tot kleine stukjes en bak dit in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur totdat het niet meer roze is.
  • Meng de worst met de gekookte pasta en de tomatensaus.
  • Meng in een aparte kom het ei, de ricotta en de mozzarella.
  • Vet de ovenschaal in en schep hier de helft van het pastamengsel in. Schenk hierover het kaasmengsel en daarna de rest van het pastamengsel.
  • Bak de pasta 40 minuten in het midden van de oven.
  • Top af met wat Romano-kaas.
  • En klaar is je Italiaanse pasta uit de oven. Smullen maar!

Lees ook: Recept: Siciliaanse Pizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasteofhome.com| Beeld: Unsplash, Christine Siracus