Madelon Pathuis

Ze zitten vol met mineralen, vitamines en vezels

Nu het weer koud is buiten en mensen sneller ziek worden, is het belangrijk om gezond te eten. Probeer deze winter dan ook wat meer groene bladgroente aan je gerechten toe te voegen. Ze zitten namelijk vol met belangrijke mineralen, vitamines en vezels die je door deze winter heen helpen!

Rucola

Rucola is lang niet bij iedereen een favoriet. Het heeft namelijk een ietwat pittige smaak. Maar door de gezonde voedingstoffen in rucola wil je het misschien toch in je maaltijden verwerken. Rucola bevat namelijk naast mineralen, vitamines en vezels, ook een grote hoeveelheid calcium. Een mens heeft gemiddeld 100 gram calcium per dag nodig en 100 gram rucola bevat al 271 milligram calcium! Verwerk rucola daarom eens in een stamppot of maak er pesto van.

Snijbiet

Dit is misschien een bladgroente waar je niet zo bekend mee bent. Snijbieten hebben grote bladeren met lange stelen en zijn familie van de spinazie en quinoa. Ze zitten vol met vitamine K wat erg goed is voor je hersenen. Verwerk hem dus eens in een sapje of maak er een salade van.

Romaine sla

Ook romaine sla heeft veel gezonde voedingstoffen en is daarmee de gezondste slasoort. Hierin zitten erg veel vezels en bevat daarnaast ook bètacaroteen. Dit zet je lichaam om in vitamine A wat weer goed is voor je huid en ogen. Ook bevat de sla veel kalium wat goed is voor je hart.

Waterkers

Waterkers is volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention de alle gezondste groente. Het bevat wel meer dan vijftig soorten vitaminen en mineralen. Het heeft een grote hoeveelheid vitamine C dan sinaasappels en bevat meer ijzer dan spinazie. Supergezond dus. Waterkers heeft een pittige smaak en is heerlijk op een omelet of in een soepje.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pexels