Dit voedsel wist als het ware je ongezonde eetbui van de dag ervoor

Een zak chips hier, een reep chocolade daar en als je dan toch bezig bent, kan die bak roomijs er ook nog wel bij. Soms heb je van die dagen dat je meer calorieën eet dan waarschijnlijk de bedoeling was voor die dag. Of voor die week… Was het weer eens zover en heb jij op een dag gigantisch veel naar binnengewerkt? Dan kun je dit voedsel de volgende dag eten om je slechte eetdag als het ware ‘te wissen’. 

Wild gevangen zalm. Na een dagje schransen, is het verstandig om je DHA te spekken. Dit beschermt je brein tegen beschadiging, verbetert je geheugen en leervermogen en het heeft een helend vermogen voor je bovenkamer.

Chiazaad en vlaszaad. Zit je nog vol van je (vr)eetfeestje van gisteren? Dan zijn chia- en vlaszaad je beste vriend. Deze zitten vol met omega-3 en vezels. Die vezels heb je weer nodig om goede bacteriën te voeden en het stimuleert gewichtsverlies. Plus: die vezels helpen je lichaam ook nog eens om die slechte dingen die je hebt gegeten uit je lichaam te werken.

Walnoten. Je maag draait rondjes, je buik is opgeblazen. Allemaal het resultaat van het vele eten van de dag ervoor. Maar er is een simpele oplossing: 30 gram walnoten. Ook walnoten zijn rijk aan omega-3. Daarnaast wijst onderzoek van Yale ook uit dat mensen die elke dag 60 gram walnoten aten, veel minder snacken.

Aloë verasap. Aloe vera is hét drankje om te drinken wanneer je voedsel naar binnen hebt gewerkt als een beer uit winterslaap. Het is een natuurlijke reiniger voor je lichaam. Het werkt schade in je buik weg en volgens een review in The British Journal of General Practice vermindert het ontstekingen. Ook stimuleert het drankje je ingewanden waardoor het slechte wat je de dag ervoor hebt gegeten sneller uit je lichaam is.

Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Womanista | Beeld: Pixabay