28 december 2017

Bruisend het nieuwe jaar in met deze champagnecocktails!

Het is bijna zover: over een paar dagen zeggen we 2017 vaarwel. Of het jaar nu mooi, slecht of gewoon prima is geweest: het oude jaar vaarwel zeggen en het nieuwe jaar inluiden doen we natuurlijk niet zonder een feestelijk drankje! En wat past er nu beter bij oud en nieuw dan champagne?

Met deze drie champagnecocktails voor twee personen ga jij knallend het nieuwe jaar in!

1. Champagne-bosbessencocktail

Voor deze feestelijke, rode cocktail voor 8 personen heb je nodig:

  • 200 gram bosbessen
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 milliliter witte rum
  • 1 fles champagne

Zo maak je het:

  • Doe de bosbessen samen met de suiker en wat water in een pannetje. Verwarm het geheel op laag vuur totdat de bosbessen openbarsten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad geheel en laat het goedje door een zeef lopen. Vang op in een kom.
  • Roer de rum door het mengsel heen en schep twee eetlepels ervan in champagneglazen. Vul de champagneglazen tot net onder de rand met champagne. Serveer direct.

2. Fruitcocktail

Voor deze zoete, lichte cocktail voor 2 personen heb je nodig:

  • 30 milliliter honing
  • 60 milliliter wodka
  • champagne

Zo maak je het:

  • Doe de wokda in een grote kom en roer de honing erdoorheen totdat de honing is opgelost.
  • Giet het mengsel in twee champagneglazen en vul aan met champagne.

3. Citroencocktail

Voor deze frisse cocktail voor 4 personen heb je nodig:

  • 12 eetlepels citroensorbetijs
  • 30 milliliter limoensap
  • 120 milliliter champagne (ijskoud)
  • limoen (in 4 partjes)

 Zo maak je het:

  • Laat het sorbetijs een beetje ontdooien zodat het iets zachter wordt.
  • Schep het ijs in een kom. Zorg ervoor dat de kom heel koud is: doe hem bijvoorbeeld even in de vriezer. Klop met een garde het limoensap door het ijs totdat het ijs romig is.
  • Klop vervolgens de prosecco door het mengsel heen en schenk het direct in champagneglazen.

Lees ook: Het is weer tijd voor warme chocolademelk, probeer deze variant met Amaretto eens!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay