Desy
20 + 30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram ijshoorntjes
  • 200 gram boter
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram amandelpoeder
  • 800 gram appels
  • 125 gram boter
  • 80 milliliter Licor 43
  • 1 limoen
  • 70 gram amandelschilfers

De Licor 43 geeft de appelkruimeltaart extra pit!

Hoeveel we ook van een traditionele appeltaart of appelkruimeltaart houden, af en toe vinden we het hartstikke lekker om een draai te geven aan een ouderwets recept. Vooral als er dan ook nog Licor 43 in zit… 

Zo maak je het:

  • Doe de ijshoorntjes in een schone theedoek en klap de hoorntjes met een pan tot fijne stukjes.
  • Snijd 200 gram boter in stukjes en meng in een grote kom de stukjes ijshoorn samen met de bloem, de suiker, het amandelpoeder en de boter tot een glad geheel.
  • Kneed het deeg met je vingers tot een kruimelig geheel. Zorg ervoor dat je dit niet te lang doet; de boter mag niet smelten.
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verhit 125 gram boter in een pan en voeg dan de stukjes appel eraan toe. Bak totdat ze een beetje glazig zien en voeg dan de helft van de Licor 43 toe.
  • Bak de appelen daarna tot ze beetgaar zijn en voeg dan de andere helft van de Licor 43 toe.
  • Voeg een beetje limoensap aan het mengsel toe en meng de amandelschilfers er doorheen. Haal van het vuur af.
  • Verwarm de de oven voor op 180 graden en vet de vorm in met boter. Bedek de bodem met het appelmengsel en strooi het kruimelige deeg eroverheen.
  • Doe een halfuurtje in de oven en laat daarna eventjes afkoelen. Lekker met een flinke dot slagroom en een bolletje vanille-ijs!

Lees ook: Door deze kleine aanpassing wordt je cake een stuk gezonder

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: jeffreyw, Wikimedia Commons