Ruth

Het klinkt alleen nog niet zo lekker

Als we een keelpijntje op voelen komen trekken we meteen alle middeltjes uit de kast om te voorkomen dat het erger wordt. Strepsels, gemberthee met honing of misschien wel paracetamol. Het liefst onderdrukken we het virus zo snel mogelijk. Nu blijkt er wel een heel bijzonder middeltje te zijn om keelpijn te verzachten, namelijk het drinken van augurkensap.

Verlichting

Hoe werkt dit dan precies? Dit heeft te maken met de hoeveelheid zout in het sap waar de augurken in worden bewaard. Linda Yancey van Memorial Hermann Health System in Houston legt het uit aan Well and Good: “Wanneer je iets drinkt met een hoger zoutgehalte dan de zoutconcentratie in je lichaam, helpt dit bij het verminderen van ontstekingen. Augurkensap bevat 3,5 tot 5 procent zout, terwijl ons lichaam maar een zoutconcentratie van zo’n 0,4 procent heeft”, aldus Linda.

Een wondermiddeltje is het helaas niet, want het effect is maar tijdelijk. Je zult zo’n tien à vijftien minuten plezier hebben van dit trucje voor het vervelende gevoel in je keel zich weer aandient. In die zin werkt het dus niet beter dan een kopje thee met honing. Maar ben je gek op augurken, is dit toch een leuk extra maniertje om je keelpijn te verlichten! Een goed excuus om eens een lekkere slok uit je pot augurken te nemen. Pas alleen wel op dat je dit middeltje niet te vaak gebruikt. Vanwege het hoge zoutgehalte is het namelijk niet gezond om maar de hele dag zorgeloos augurkensap te drinken.

Andere middeltjes

Gelukkig zijn er nog veel manier om je keelpijn wat verlichting te bieden. Honing met thee, keelsnoepjes of een kippensoepje kunnen ook wonder doen. Geen enkele manier zal je onmiddellijk van je hoest afhelpen, maar het kan toch fijn zijn deze maniertjes met elkaar af te wisselen, zodat je met een beetje minder keelpijn je dag doorkomt.

Lees ook: Om deze reden moet je vaker plassen na het drinken van thee

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Metronieuws, Well and Good | Beeld: Pexels