29 maart 2024
Ruth Stuut

En daar kan jij bij zijn!

Freddy Trathlener, of beter bekend als Vjèze Fur, is van alle markten thuis. Al meer dan tien jaar is hij onderdeel van rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, en heeft onder de naam Lekker Fred twee unieke kookboeken uitgebracht. Nu werkt hij aan een unieke presentatie: een ode aan onze oer-Hollandse gewoontes en plantaardig eten.

Unieke presentatie

De hobbykok werkt aan een unieke presentatie waarin een ode zal worden gebracht aan Nederlandse gewoontes en plantaardig eten. Dingen die voor ons misschien als vanzelfsprekend lijken, maar dat eigenlijk helemaal niet zijn. Denk aan het vieren van Koningsdag, door weer en wind op de fiets springen, kringverjaardagen of ons broodje hagelslag. Deze dingen kunnen echt als oer-Hollands bestempeld worden. In de eenmalige presentatie van Vjèze Fur staan deze Nederlandse gewoontes centraal en gaat hij verder de diepte in.

Samenwerking

De unieke presentatie van Vjèze Fur is te zien op het Blue Band ‘Skip the Cow’-event waar Nederlandse gewoontes onder de loep worden genomen en de bezoeker tegelijkertijd geïnformeerd wordt over plantaardig eten. Een grote veranderende gewoonte is namelijk dat steeds meer mensen plantaardig eten of interesse hebben in een plantaardig diet. Uit onderzoek van Onepoll bleek dat de consument een plantaardig dieet zelfs ziet als middel om hun klimaatimpact te verminderen (56%). Het skippen van boter is een makkelijke aanpassing in je huidige dieet. En mag Blue Band nu net een plantaardig alternatief voor roomboter hebben dat maar liefst 75% minder klimaatimpact heeft dan de variant die door de koe is gegaan. Een kleine verandering, met grote impact kunnen we wel stellen. Skip the cow! 

Vjèze Fur zelf is fan van de plantaardige alternatieven van Blue Band. “Wij gebruiken al een tijdje Blue Band thuis. Ik vind hun plantaardige alternatieven erg fijn. Roombeter kan alles wat boter kan en ik vind het heerlijk romig smaken. In mijn keuken smeren we de boterhammen van de kinderen ermee en bakken we er aardappels in!”, aldus Vjèze.

Bijwonen

De ode aan oer-Hollandse gewoontes krijgt vorm door een eenmalig live-event op 12 april in Amsterdam. En daar kun je bij aanwezig zijn! De kaarten voor het event worden door middel van loting vergeven, dus met een beetje mazzel ben jij erbij. Middels deze link kan je meedoen met de loting.

Zoek je trouwens inspiratie voor een lekker plantaardig Paasgerecht, ook daar kan Fred jou bij helpen. Klik hier voor zijn recept voor traditionele Paaskaneelrolletjes. 

Lees ook: Kesbeke introduceert augurk-wodka ijsjes in samenwerking met 24 ICE

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Blue Band | Beeld: Blue Band