Esther Reitsema

Zo blijven de teentjes veel langer goed

Knoflook is misschien wel onze favoriete smaakmaker. Er zijn maar weinig gerechten waar je het níet aan wil toevoegen, en het is dan ook handig om altijd een bolletje in huis te hebben. Helaas blijven ze echter niet altijd lang goed. We vertellen je daarom waar je knoflook het beste kan bewaren, zodat je er langer van kan profiteren. 

Groene uitlopers

Je kent het vast: wil je een lekkere pasta gaan maken met flink wat knoflook, zie je dat de teentjes van die groene uitlopers hebben gekregen. Het is niet schadelijk, maar het smaakt wel bitter en het geeft niet die typische knoflooksmaak die je graag in het gerecht wil verwerken.

Die groene uitlopers zijn een gevolg van het feit dat knoflook vaak op de verkeerde plek wordt bewaard. Bij te veel licht en te veel warmte gaat het namelijk ontspruiten – en dat is wanneer de groene uitlopers om de hoek komen kijken.

Ideale plek

Je kunt knoflook dus het beste op een koele, droge en goed geventileerde plek bewaren. De koelkast is helaas geen optie: daar is het juist weer té koud, en ook te vochtig, waardoor het kan gaan schimmelen. De ideale plek is een kelder of trapkast. Een andere optie is een knoflookpotje: deze is speciaal ontworpen om knoflook in te bewaren. Hierin blijft knoflook enkele maanden houdbaar.

Invriezen

Heb je bovenstaande plekken al geprobeerd en blijft de knoflook toch niet lang genoeg goed? Dan kun je er ook nog voor kiezen om het in te vriezen. Hiervoor moet je eerst de teentjes pellen. Stop de knoflook dan samen met wat water in de blender en mix dit kort. Daarna doe je het in een ijsblokjesvorm en laat je het bevriezen.

Lees ook: Wist jij dat je déze producten beter in de koelkast kunt bewaren?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Adobe Stock