Ze bestaan dus echt, de vernieuwde ‘light’ avocado’s

We houden van avocado’s. Deze groene vruchten zitten boordenvol met onverzadigde vetzuren, vitamine C en E, kalium en antioxidanten. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je avocado combineert met sla of andere groenten, je de antioxidanten van de groenten sneller absorbeert? Leuk feitje toch?

Blijkbaar is er nu een nóg gezondere variant op de markt!

De ‘light’ avocado
Er wordt door velen beweerd dat deze supervrucht toch wel behoorlijk wat caloriewaarde heeft en dat het vetpercentage nog vaak wordt onderschat. Het Spaanse merk Isla Bonita dacht waarschijnlijk dat dit beter kon en kwam met een heuse light versie van de avocado op de markt. Deze avocado zou dus dertig procent minder vet bevatten.

Caloriearm
Maar hoe is het mogelijk dat deze specifieke avocado’s gezonder zijn dan die je in de supermarkt kan vinden? Volgens Isla Bonita ligt dit aan de speciale omstandigheden waarin ze groeien. Ze zijn hierdoor caloriearm, rijpen sneller en worden minder snel bruin. Ook zouden ze net iets anders smaken dan de avocado’s die wij hier in Nederland gewend zijn. Helaas moet je wel een tripje maken om deze nieuwe varianten te kunnen bemachtigen, ze zijn namelijk alleen nog maar te koop in Spanje.

Inspiratie op gedaan om lekker veel avocado’s in te slaan? Probeer dan gelijk deze lekkere groene tosti met avocado eens uit!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lindanieuws | Beeld: Unsplash