Zó weet je zeker dat je niks leuks mist!

Je hoeft maar een blik op de homepage van Kookfans te werpen en je wordt overspoelt met recepten, kook- en baktips. We houden je graag op de hoogte van de heerlijkste gerechten en handige tips, maar welke moet je nu écht gelezen hebben?

Dit zijn de best gelezen artikelen van de afgelopen week.

Dit is de reden waarom je je spruitjes altijd in melk moet koken

Spruitjes zijn niet bij iedereen geliefd, maar deze kleine groente is hartstikke gezond. Zo bevatten ze veel vitaminen, mineralen en zijn ze rijk aan vezels. Ze bevorderen de spijsvertering, kunnen acne verminderen en verbeteren zelfs de hersenfuncties. Oftewel: genoeg redenen om spruiten te eten.

HUH? Dus DIT kun je met de deksel van het doosje champignons doen!

Iedereen kent vast wel de blauwe, van plastic gemaakte doosjes met champignons. Op het doosje zit een doorzichtige deksel, die gek genoeg nooit goed dicht blijft zitten. Maar dat komt dus doordat je de deksel helemaal verkeerd gebruikt…

Eet jij graag rijstwafels? Dan moet je dit écht even lezen

Rijstwafel kunnen een heerlijke vervanger zijn voor een broodje. Ze zijn laag in calorieën en daarom ook enorm populair bij mensen die een caloriearm dieet volgen. Belegd met een plakje kaas of een beetje jam zijn ze heerlijk en ze zijn kaal ook een goede vervanger voor een koekje. Zweedse autoriteiten hadden hun twijfels bij het immens populaire voedingsmiddel en ze werden helaas in hun gelijk gesteld.

Aha! Dus dít is dat laagje water dat op je yoghurt ligt na het openen

Yoghurt

Als je je yoghurt niet meteen helemaal opeet en je het bakje terug in de koelkast zet, kun je de volgende ochtend tot de ontdekking komen dat er een laagje vocht op je yoghurt ligt. Dit is niet altijd een prettige ontdekking, omdat het gelige plasje water er niet heel smaakvol uitziet. Wij waren erg nieuwsgierig hoe dat plasje water daar komt en zochten het voor je uit!

Geniaal: om déze reden moet je altijd om het bonnetje vragen bij McDonald’s

Jezelf af en toe verwennen met een Happy Meal, een groot Big Mac-menu en extra kipnuggets moet kunnen. Terwijl je watertandend aan je maaltje wilt beginnen, kom je tot de conclusie dat je frietjes toch wel een beetje slof zijn. Gelukkig kun je teleurstelling in de toekomst voorkomen; een oud-medewerker van McDonald’s onthult nu hoe je altijd een verse maaltijd kunt krijgen.

Beeld: archief