Het verricht wonderen

Maagzuur is iets waar iedereen weleens last van heeft gehad. Bij de een gaat het sneller over dan bij de ander. Ben jij iemand bij wie het wel even duurt voordat het brandende gevoel in je maag voorbij is? Dan is het heus niet nodig om in stilte te lijden. Er zijn tal van verschillende oplossingen. Door een van deze drie drankjes te drinken kun je de pijn al bestrijden.

Aloë Vera-sap

Aloë Vera heeft een verkoelende werking voor een beschadigde of ontstoken huid, maar verkoelt ook het brandende gevoel in je buik. Aloë Vera-sap is te koop bij onder andere de toko of Body en Fit.

Ananassap

Door slechts 120 milliliter ananassap te drinken na je maaltijd, profiteer je al van de kalmerende werking tegen brandend maagzuur. Ananas bevat veel enzymen die ervoor zorgen dat je een stuk minder last hebt van het brandende gevoel.

Groente smoothie

Selderij en kool zijn geweldige voedingsmiddelen om het zuur in je maag te herstellen. Doe wat selderij door een smoothie en je merkt al snel dat je maag kalm wordt. Houd je niet zo van groente door je smoothie? Vervang het dan door wat papaya toe. Deze vrucht bevat een spijsverteringsenzym dat kalmerend werkt. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: One Good Thing By Jillee | Beeld: Max Pixel