Herfstdip? Deze 20 voedingsmiddelen geven je humeur een boost!

Maayke

11. Kwark: onderschat de ouderwetse kwark niet. Deze levert namelijk tonnen eiwit en tryptofaan, een essentieel aminozuur dat in meerdere onderzoeksstudies is gekoppeld aan het verbeteren van de stemming en cognitie.

12. Havermout: je kent het als het ultieme gezonde ontbijtje, maar de oplosbare vezels van havermout houden je langer verzadigd. Plus de B-vitamines in haver helpen je lichaam ook energie te krijgen van al het voedsel dat je consumeert.

13. Notenboter of pindakaas: of je nu team pinda of team amandel bent, het is geen geheim dat voedingsdeskundigen dol zijn op noten. Het energieverhogende eiwit en gezonde vetten in een portie notenboter van 2 eetlepel kunnen je goed verzadigen en het hunkeren naar minder voedzaam voedsel voorkomen.

14. Amandelen: op dezelfde manier kunnen een handvol echte noten hetzelfde effect hebben. Zeg maar vaarwel tegen die herfstdip!

15. Koffie: en laten we een lekker bakkie pleur niet vergeten. Vrouwen die regelmatig koffie drinken, lopen minder risico op depressie, volgens een tien jaar durend longitudinaal onderzoek.

16. Asperges: last van een opgeblazen gevoel? Probeer wat asperges te maken voor het avondeten. Deze groenten bevatten prebiotica die goed voor je maag zijn en het aminozuur asparagine, staat bekend om zijn diuretische effecten.

17. Wijn: we wisten het natuurlijk allang, maar onderzoek heeft matige alcoholinname gekoppeld aan een beter humeur, om nog maar te zwijgen van een langer leven. En laten we niet vergeten dat rode wijn ook tal van antioxidanten bevat die je hersenen en hart ten goede doen.

18. Salsa: het is gemaakt met gehakte groenten en kruiden en het voldoet aan je verlangen naar Mexicaans eten. Wat is er niet om van te houden?

19. Vijgen: dit fruit kan helpen meer rust te krijgen dankzij de stoffen die het bevat zoals een kalium, magnesium, calcium en ijzer. “Deze mineralen helpen bij de bloedstroom en spiercontractie, die van cruciaal belang zijn voor het in slaap vallen,” legt Londen uit.

20. Eieren: je kent ze als een geweldige bron van eiwitten, maar eieren bevatten ook choline, een essentiële voedingsstof die betrokken is bij geheugen, stemming en spiercontrole. Daarnaast ondersteunt ook de vitamine B12 in eieren je neurologische functies.

Pagina 2/2

Lees ook: Kliekjesdag: zo kun je elk soort kliekje het beste opwarmen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash