Christel

Wat denk jij?

Zeg eens eerlijk: jij hebt er vast ook weleens aan gedacht om een chocoladeletter ‘W’ te kopen in plaats van de ’T’, omdat je denkt dat je dan meer chocolade hebt. HEMA was benieuwd hoeveel mensen om deze reden een ‘grotere’ letter kopen en boog zich over deze kwestie in het Grote Chocoladeletteronderzoek.

Maar liefst een kwart van de ondervraagden gaf aan dat ze weleens een ‘grotere’ chocoladeletter kopen, omdat ze denken dat ze dan meer waar hebben voor hun geld.

Meer of minder?
Hoewel sommigen denken dat een grote chocoladeletter meer chocolade bevat, is dat helaas niet waar. Mensen die om deze reden een ‘W’ kopen, komen van een koude kermis thuis. “Het is een fabel dat bepaalde letters meer chocolade bevatten. De grootte van de letter bepaalt hoe de chocolade verdeeld wordt in het aantal gram; iedere letter bevat dezelfde hoeveelheid chocolade”, vertelt Marry Jansen-Kin van HEMA.

Het maakt dus helemaal niet uit welke letter je in de wacht sleept. Wist je dat er naast chocoladeletters ook kaasletters bestaan?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: JAN |Beeld: videostill