Je pelt het verkeerd

Knoflook pellen is nooit leuk om te doen. De een snijdt een stuk van de knoflook eraf zodat het makkelijker wordt om de schil eraf te halen, maar dit is nergens voor nodig. Er zijn twee manieren waarop je de schil van de teen af kunt halen.

Methode 1: leg de knoflook op een snijplank en druk met de platte kant van een mes op de teen. De knoflook wordt geplet en de schil zal daardoor los om de teen zitten. Je kunt de schil er daarna heel makkelijk afhalen.

Methode 2: je kunt de teentjes ook los maken van de bol en in een mason jar (glazen weckpot) doen. Draai de deksel op de pot en schud de mason jar daarna 20 seconden. De teentjes knoflook zijn daarna al zo goed als gepeld. Je hoeft alleen de teentjes nog van de schillen te scheiden.

Bekijk hieronder hoe makkelijk het gaat:

Je snijdt de knoflook niet gelijk

Het snijden van knoflook is niet het lastigste klusje, helemaal als je al ervaring hebt in de keuken. Toch kun je ook hier een fout maken. Zo houdt niet iedereen er rekening mee dat het belangrijk is dat een teentje knoflook in dezelfde grote of kleine stukjes moet zijn gesneden. Heb je bijvoorbeeld twee teentjes knoflook nodig voor een gerecht en is het ene teentje veel fijner gesneden dan het andere teentje? Dan is de kans groot dat een deel van de knoflook niet gelijkmatig wordt gebakken of dat er zelfs een deel verbrandt.

Je doet het te snel in de pan

Te snel knoflook in de pan gooien, kan de smaak van je gerecht verpesten. Dit komt onder andere omdat knoflook heel snel verbrandt. Als je de knoflook al meteen in de pan doet als de olie net heet is, is de kans groot dat je knoflook zal verbranden. Voeg de knoflook daarom pas halverwege het kookproces toe of nog later. Of dat je de knoflook toevoegt vlak voordat er bouillon of saus in de pan wordt geschonken.

Je gebruikt de groene kiem van een knoflook

Als je knoflook al wat langer in huis hebt, kan de binnenste kiem van de knoflook groen worden. Je kunt dit nog wel eten, maar veel mensen vinden dit niet zo lekker, omdat het erg bitter smaakt. Als de knoflook die je gebruikt een groene kiem heeft, kun je de knoflook nog wel eten, maar haal de groene kiem er dan eerst even uit.

Lees ook: eet deze drie vruchten om van een opgeblazen gevoel af te komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Unsplash