Maayke

Hamburgers worden met dit geheime ingrediënt van Gordon Ramsay veel smaakvoller!

Lekker, een hamburgertje. Of je ‘m nu bakt in de koekenpan of vers van de grill haalt, het stukje vlees past altijd goed in ons avondmaal. Zelfs de meest eenvoudige hamburger is onweerstaanbaar, maar Gordon Ramsay heeft een geheim ingrediënt dat je volgende hamburger nog beter kan maken. Kortom, dit is hét verschil tussen een hamburger van restaurantkwaliteit en iets dat je krijgt van een drive-in.

Met deze tip van topkok Gordon Ramsay bak je de lekkerste hamburgers.

Perfecte hamburgers

De eenvoudige truc van Gordon maakt hamburgers die gekarameliseerd, hartig en knapperig zijn aan de buitenkant, terwijl ze zacht en sappig van binnen blijven. Klinkt onweerstaanbaar, toch? De perfecte burger creëert Ramsay met een geheim ingrediënt. En gelukkig is zijn geheime ingrediënt iets dat je waarschijnlijk al bij de hand hebt.

Geheim ingrediënt

Voor de beste hamburgers borstelt Gordon Ramsay de buitenkant van de rauwe burgers met gesmolten boter. De boter helpt de buitenkant van de hamburger te karameliseren. Om te voorkomen dat het vlees verbrandt, moet je het niet aanbrengen tot twee minuten voordat de hamburgers gaar zijn. Ramsay gebruikt deze methode in zijn restaurant, Gordon Ramsay Burger, bij Planet Hollywood in Las Vegas. Op het menu staat een hamburger die is gebakken in truffelboter, en hij zegt dat het gebruik van verschillende soorten samengestelde boter nog meer smaak aan je vlees kan toevoegen. “Maak een rode wijn boter, een chipotle boter,” is zijn ultieme tip.

Boterburger

In Amerika worden burgers al lange tijd op deze manier bereidt en noemt men ze ook wel ‘boterburgers’. Traditioneel worden boterburgers gemaakt op houtskoolgrills. Een klontje boter wordt bovenop het vlees geplaatst en terwijl de hamburger kookt, smelt de boter en druppelt het naar beneden. Je krijgt de gekarameliseerde smaak door de bruine boter en van de rokerige houtskoolgrill. Misschien iets minder luxe als de variant van Ramsay, maar een goede ouderwetse boterburger uit de VS is net zo goed.

Lees ook: Gordon Ramsay deelt geniale tip voor het fijnsnijden van knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Unsplash