Sabine
20 min.
5-6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 tenen knoflook
  • 380 gram rijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Ongeveer 1 liter gekookt water

Heerlijk voor bij de chili con carne!

Je hebt twee soorten mensen: mensen die van knoflook houden en mensen die niet van knoflook houden. De echte bourgondiërs vallen veelal onder die eerste categorie. Ben jij daar een van? Mooi! We leerden onlangs over deze Mexicaanse twist voor je rijst, wat een echte aanrader is! Oftewel: Mexicaanse knoflookrijst.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Smelt de boter in een grote pan. Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan de gesmolten boter.
  • Spoel de rijst af en voeg toe aan de pan wanneer de knoflook lekker geurt. Roer goed.
  • Verkruimel het bouillonblokje in de pan en roer opnieuw goed. Voeg daarna het hete water toe. Zorg ervoor dat de rijst net onder water staat. Dek af met een deksel en laat 10 á 15 minuten zachtjes opstaan, tot de rijst gaar is. 
  • Serveer de rijst daarna bij een Mexicaanse schotel.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige Libanese knoflooksaus met 30 tenen knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Cooking With Gloria | Beeld: Unsplash, Adhitya Rizky