Robby

Dit fruit is het beste als je wil afvallen

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld: als je wil afvallen moet je minder eten dan dat je verbrandt. Kortom, meer bewegen en minder eten. Fruit bevat weinig calorieën en zitten vol vezels, waardoor je sneller een vol gevoel krijgt. Hierom is het onmisbaar als je wil afvallen, maar sommige fruitsoorten zijn hierbij nog effectiever dan andere. 

Ze bevatten namelijk zogenaamde flavonoïden!

Antioxidanten

Van deze antioxidante stofjes in groentes en vooral fruit werd al langer gedacht dat ze een positief effect hebben op het gewicht. In deze publicatie in het toonaangevende medische tijdschrift The British Medical Journal wordt uiteengezet dat mensen die de afgelopen 20 jaar groenten en fruit met veel flavonoïden hebben gegeten, veel beter op gewicht zijn gebleven dan mensen die dat niet deden. Sommige mensen waren zelfs een beetje afgevallen, vermoedelijk ook dankzij de antioxidanten!

Blauw, rood of paars

Deze stof komt vooral voor in groentes en fruit met een blauwe, rode of paarse kleur, zoals aubergines, blauwe bessen en aardbeien. Slechts een enkele portie van deze vruchten per dag (80 gram) zou al effect hebben, aldus de wetenschappers. Dit is de top 5 van meest ‘vetverbrandend’ fruit:

  1. Blauwe bessen
  2. Bosbessen
  3. Aardbeien
  4. Blauwe druiven
  5. Rode appels

Wij weten wel wat we voortaan in ons boodschappenmandje gooien!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: British Medical Journal | Beeld: Pexels