Naomi

Zo’n verschil kan je servies maken!

Afvallen is niet zo makkelijk. Soms doe je er zo je best voor, maar lukt het je gewoon niet om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Heel frustrerend en demotiverend. Wist jij al dat dit ook kan liggen aan de kleur van je servies? Ja, echt. Het kan een enorm verschil maken!

Wij hebben een excuus om een nieuw servies te kopen!

Rood
Als je wilt afvallen kan je volgens wetenschappers het beste kiezen voor een rood servies. Dit is een alarmkleur en zo registreert ons brein dat ook. We associëren de kleur met gevaar en daarom zouden we veel minder zin krijgen om te eten en vermindert onze eetlust. Ook het contrast speelt hierbij een rol. Het eten ziet er minder aantrekkelijk uit, omdat het bord dezelfde kleurtinten heeft.

Wit
Velen van ons hebben wit servies, dit is ook de meest gangbare kleur. Eten ziet er namelijk ook het lekkerste uit op een wit bord. Helaas zorgt dit er dan ook voor dat we meer eten, juist omdat het er zo lekker uit ziet. Ook daar is onderzoek naar gedaan. Mensen kregen aardbeienmousse voorgeschoteld op zowel een wit als een zwart bord. Wat bleek? Men vond de aardbeienmousse op het witte bord 13 procent smaakvoller, 7 procent zoeter en 9 procent aantrekkelijker. En ja, je eet nou eenmaal meer als het er lekker uitziet.

Lees ook: Deze etenswaren verkleuren je tanden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan | Beeld: Pexels