Maayke

Maak jij deze fout ook wanneer je een smoothie maakt?

Een smoothie drinken is een van de makkelijkste manieren om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen. In een blender voeg je alle groenten- en fruitsoorten toe naar wens en je zal met een groot glas drinken voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Toch is er één ding dat bijna iedereen vergeet toe te voegen aan hun gezonde drankje, en dat zijn vetten.

Vergeet jij dit ook toe te voegen aan je gezonde smoothie?

Smoothie

Groenten- en fruitsoorten zijn onmisbaar in een smoothie, maar wist je dat vetten net zo belangrijk zijn? Je denkt dat je er goed aan doet door alleen maar groenten en fruit toe te voegen, maar de vetten zijn net zo hard nodig. Wanneer je alleen maar groenten toevoegt aan je drankje, krijg je nauwelijks vetten binnen omdat er weinig tot geen vetten in groenten zitten. Wel zitten ze vol met vetoplosbare vitamines.

Vetten toevoegen

Voor een optimale opname van de vitaminen A, D, E en K, die in groenten en fruit zitten, is een bron van vet noodzakelijk. In een smoothie waar vetten aan zijn toegevoegd, worden bepaalde antioxidanten veel efficiënter in het lichaam opgenomen. Het antioxidant lycopeen, de carotenoïde van rode tomaten, wordt bijvoorbeeld veel efficiënter opgenomen als het wordt gekookt en gegeten met een scheutje olijfolie. Andere voedingsmiddelen die je aan je vitaminedrankje kan toevoegen om voldoende vetten binnen te krijgen zijn avocado’s, kokosmelk of noten.

Lees ook: Last van winderigheid? Dat betekent dat je heel gezond bent!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FlairOnline, Groene Smoothie | Beeld: Videostill, YouTube Tasty