Jaimy Boer

Ga je dit proberen?

Hoe zuinig je ook op je oven bent, het is onmogelijk om hem brandschoon te houden. Dan glipt er weer gesmolten kaas door het rooster of zo zit er ineens een vetvlek op het deurtje. Gelukkig is er een handige hack waarmee je hem alsnog mooi schoon krijgt. En je hebt het middeltje waarschijnlijk al in huis!

Benodigdheden

Het geheim van een blinkende en schone oven is… scheerschuim. Jazeker, dit product zorgt ervoor dat de meest aangekoekte etensresten verdwijnen. Naast scheerschuim heb je een borsteltje of spons nodig waarmee je goed kunt boenen. Ook een natte spons om alles uiteindelijk schoon te maken, kun je het beste binnen handbereik hebben.

Aan de slag

Zo ga je aan de slag: spuit een beetje scheerschuim op de aangekoekte vetvlekken en gebruik je handen om het scheerschuim op alle plekken te krijgen. Je kunt hiervoor ook een sponsje of borstel gebruiken, maar het is maar net wat je fijner vindt. Laat daarna het scheerschuim 15 minuten zitten zodat het goed kan intrekken. Ga daarna met een ruw sponsje of borstel langs de vlekken en veeg het overtollige scheerschuim weg. Pak daarna een nieuw schoonmaaksponsje om al het scheerschuim weg te krijgen.

Handig om te weten

Door het scheerschuim zul je merken dat dat het weghalen van de aangekoekte etensresten veel makkelijker gaat. Zorg er wel voor dat je niet teveel scheerschuim gebruikt. Vooral op lastig bereikbare plekken in je oven, is het lastig om het scheerschuim daar weg te halen. Pak het daarom per gebied aan: eerst het glazen deurtje, daarna de metalen rand en als laatst de onderkant. Zo ga je elke plek langs en heb je na een uurtje schoonmaken een nieuwe oven.

Lees ook: Recept: koolhydraatarme ovenschotel met spinazie en feta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Unsplash, Stefan Asafti