Maayke

4. Pasta

Net als bij rijst, komt invriezen de kwaliteit van pasta niet ten goede . Hoewel het voordelig lijkt om aan het begin van de week in één keer een grote portie pasta te koken om vervolgens in te vriezen voor de andere dagen, kun je dit toch beter niet doen. Eenmaal ontdooide pasta al zijn gebruikelijke zetmeelconsistentie verliezen, met als resultaat een vochtige en slappe pasta. De saus voor de pasta kun je daarentegen wel invriezen. De pasta kook je dan dagelijks apart terwijl je de saus uit de vriezer ontdooit.

5. Mayonaise

Romige sauzen als bijvoorbeeld mayonaise kun je beter niet in de vriezer bewaren. Room ontbindt als het ingevroren wordt, waardoor je dus absoluut geen lekkere romige saus meer hebt als je het eenmaal ontdooit. Dat is natuurlijk zonde. Met name bij een romige mayonaise is dit het geval. Ook dit ontbindt en daarna is het niet meer bruikbaar.

6. Aardappelen

Net als kaas zijn aardappelen niet geschikt om in te vriezen. Als je ze uit hun favoriete donkere voorraadkast haalt en ze in de koude vriezer stopt, zal je alleen maar teleurgesteld zijn. Ongekookte aardappelen krijgen door de bevriezing een korrelige consistentie, waardoor ze in principe oneetbaar zijn voor iedereen die van een lekkere, smaakvolle aardappel houdt.

7. Ingeblikt voedsel

Het is onnodig om gesloten blikken in te vriezen. Ze bevatten al veel conserveermiddelen van zichzelf en dat hoeft niet extra ingevroren te worden. Daarbij heb je een grote kans dat het blik zal exploderen als je deze in de vriezer stopt. Wat je wel kunt doen, is de inhoud van het blik invriezen als het bijvoorbeeld te veel is.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo voorkom je dat vis vastplakt aan het barbecuerooster

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Twisted | Beeld: videostill, YouTube