29 september 2017

Wat moet je doen?

  • Kook de eieren ongeveer tien minuten. Niet alleen heb je alvast een lekker gekookt eitje, eventuele schadelijke bacteriën worden zo gedood.
  • Wil je er zeker van zijn dat alle bacteriën zijn gedood? Bak de eierschalen dan nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Koel de eierschalen af en doe ze vervolgens in een keukenmachine tot ze zijn vermaald tot een poeder.
  • Bewaar de eierschalenpoeder is een luchtdichte pot.
  • Je kunt een halve theelepel van het poeder door een glas water doen, maar het is nog smakelijker als je deze hoeveelheid door je havermout doet of door een smoothie. Ook kun je wat poeder over je pizza strooien of door de pastasaus doen. Je proeft er niks van, maar je profiteert wel van de gezondheidsvoordelen!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Health food tribe | Beeld: Pixabay

Pagina 2/2