Sabine

Deze sushicups mag je gewoon uit het vuistje eten

Lukt het jou niet om je sushi tussen die twee verschrikkelijk, onhandige stokjes te klemmen en van het bord naar je mond te brengen, maar ben je wel gek op het Japanse gerecht? Dan hebben wij hier de oplossing voor je. Nee, geen mes en vork, maar sushicups. Deze kun je gewoon met de handen eten. Ideaal. Bovendien is deze homemade sushi ook nog eens minder werk dan normale sushi.

Dit heb je nodig voor de cups:

  • 250 gram sushirijst
  • 320 milliliter water
  • 2 eetlepels rijstazijn

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 eetlepels verse gember, geraspt
  • 200 gram komkommer, in stukjes gesneden
  • 50 gram wortel, geraspt
  • 1 avocado, in kleine blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Zo maak je het:

  • Breng in een middelgrote pan de rijst en water aan de kook. Zet het daarna laag en plaats de deksel op de pan. Kook tot de rijst het water heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 17 tot 20 minuten.
  • Doe de rijst in een kom en roer de rijstazijn hierdoorheen.
  • Haal een muffinbakblik tevoorschijn en bekleed de 12 cups met bakpapier. Verdeel daarna de rijst in twaalven en bekleed de cups hiermee. Plaats het daarna minstens een half uur in de koelkast.
  • Meng daarna in een kommetje de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, knoflook en gember in een kommetje. Doe daarna de komkommer, wortel, avocado, lente-uitjes en koriander in een kom. Roer dit door en giet daarna de saus over de groentes.
  • Haal daarna de rijstcups uit de koelkast en haal ze voorzichtig uit de vorm. Schep daarna het groentemengsel in de cups en verspreid wat sesamzaadjes bovenop.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Pure Wow | Beeld: Videostill