Ingrediënten
  • 300 gram spruitjes, schoongemaakt en door de helft gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 200 á 300 milliliter water
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Olie
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram spruitjes, schoongemaakt en door de helft gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 200 á 300 milliliter water
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Olie

Iedereen zal smullen van deze spruitjesovenschotel

De herfst is in volle gang en de winter nadert in rap tempo. Op koude dagen eten we graag een goed gevulde ovenschotel waar we energie van krijgen. Deze spruitjesovenschotel is daar een uitstekend voorbeeld van. Makkelijk om te maken en ook nog eens heerlijk.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe wat olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes aan tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal ze uit de pan en leg ze apart.
  • Doe opnieuw een beetje olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak dit mee.
  • Doe in een andere pan wat olie en roerbak de spruitjes met wat peper, zout en kerriepoeder voor ongeveer vijf minuten.
  • Schenk er vervolgens wat water bij en stoof de spruiten tot ze gaar zijn.
  • Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem, verdeel er daarna het gehakt over en vervolgens het grootste deel van de spruitjes. Leg hier daarna de rest van de aardappelschijfjes over en daarna de spruitjes, strooi er daarna wat kaas overheen.
  • Doe de schaal voor ongeveer 10 á 15 minuten in de oven.

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker&Simpel | Beeld: Pixabay