Robby

De eierkoek: gezond of niet?

Sinds Sonja Bakker zich als ambassadeur van de eierkoek opwierp lopen we allemaal massaal aan de platte, zachte koeken te knagen als we weer eens een paar kilo willen afvallen. De koek werd ongekend populair, maar hoe gezond is-ie nou eigenlijk echt?

Is de eierkoek echt hét perfecte dieet-tussendoortje of kan je beter iets anders kiezen?

Eierkoek-hype

De eierkoeken werden in de hoogtijdagen van Sonja’s succes zo populair dat de supermarkten zelfs niet meer aan de vraag konden voldoen. Tegenwoordig is de eierkoek-hype iets afgezwakt, maar nog steeds staat het bekend als een verantwoord tussendoortje. Een woordvoerder van het  Voedingscentrum stelt dat dat echter niet bepaald het geval is.

Gezond?

Een eierkoek is niet persé een gezond tussendoortje, het gevat namelijk vrijwel geen waardevolle voedingstoffen. Wel heeft het een relatief laag calorie-gehalte, zo ongeveer 85 kCal per koek. Maar door het hoge suikergehalte kan je beter iets anders kiezen. Neem liever een stuk fruit, een bakje yoghurt, een groentesmoothie, een klein handje noten of maak een pannenkoekje van banaan met ei. Vult veel meer en er zitten ook nog eens veel meer gezonde voedingsstoffen in!

Lees ook: Wat is gezonder: een schaaltje ontbijtgranen met volle melk of een heerlijke pizzapunt?

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Wikimedia Commons, Pudding4brains