14 december 2018
Sabine

Het antwoord is best verrassend

Mensen die zich eens aan het Sonja Bakkerdieet hebben gewaagd, weten dat je van de dieetgoeroe wel mag knabbelen op een eierkoek. Hoewel het droge hapje niet altijd geweldig is, stilt het de zoete trek toch wel enigszins, maar is de lekkernij daarmee ook écht beter dan een ander hapje, zoals bijvoorbeeld die heerlijke, vette oliebol?

Eierkoeken versus oliebollen
De eierkoeken zullen in het nieuwe jaar naar verwachting massaal ingeslagen worden. Het hapje zou laag in calorieën en vetten zijn en is daarmee de ideale snack voor degenen die in het nieuwe jaar wat kilootjes willen verliezen. Maar voordat op dat voornemen wordt overgegaan, eet men nog even wat oliebollen om het jaar goed af te sluiten. Maar is die oliebol echt zoveel slechter dan die eierkoek? Volgens internist Frank van Berkum is een oliebol gezonder dan een eierkook… huh?

Minder calorieën
De internist stelt dat oliebollen minder calorieën bevatten dan eierkoeken. Waarom dit zo is? De eierkoek bevat meer toegevoegde suiker dan een oliebol. Oké, een oliebol wordt wel in olie gebakken, máár in het frituurvet van tegenwoordig mogen geen slechte transvetten zitten. Hierdoor bestaat het vet voor het grootste deel uit onverzadigd vet.

Calorieën
In een eierkoek zitten maar liefst 327 calorieën per 100 gram en in een oliebol zitten 266 calorieën per honderd gram. Wel is het natuurlijk zo dat een eierkoek veel minder weegt dan een oliebol. Dus helaas krijg je met één oliebol alsnog meer koolhydraten, calorieën en suikers binnen dan met één eierkoek. Balen! Maar hé, oliebollen zijn er maar één keer in het jaar en je gaat met oud en nieuw toch geen droge eierkoeken eten?

Lees ook: Deze oliebollen maak je gewoon in de Airfryer!

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Archief | Beeld: Videostill Youtube, Pixabay