27 september 2021
Sanne

Welk moment in de tent vergeet hij nooit meer?

Hidde Jonker mocht in 2016 voor het eerst zijn bakkunsten aan heel Nederland laten zien tijdens Heel Holland Bakt. Dit jaar kreeg de thuisbakker een tweede kans in een speciale all stars-editie van het populaire bakprogramma. Helaas moest de goedlachse Fries vlak voor de finale alsnog de tent verlaten. Hoe kijkt hij terug op zijn deelname? 

Trots

In 2016 kwam Hidde niet verder dan de tweede aflevering, maar bij Heel Holland Bakt Nog een keer heeft hij het tot de halve finale geschopt. Een presentatie waar hij met recht trots op is.

Hoogte- en dieptepunten

In de twee seizoenen dat Hidde in de witte tent stond heeft hij heel wat baksels gemaakt. Wat zijn van al die taarten, koekjes en broden zijn hoogte- en dieptepunten? Zijn beste signatuurbaksel: “De appeltaart die ik in de eerste ronde heb gemaakt, dat vond ik echt een toptaart.” Normaliter is Hidde erg goed in het bakken van brood, maar in de tent ging dat niet helemaal zoals gepland. “De technische opdracht waarbij we luxe gevlochten broodjes moesten maken. Die opdracht ging helemaal mis, terwijl thuis het brood bakken juist mijn ding is”, vertelt de nuchtere Fries. Deze opdracht had hij dan ook graag over willen doen.

Bijna Meesterbakker

Hoewel het niet altijd gaat zoals de bakkers willen, is HHB vooral heel erg leuk. Hidde heeft dan ook behoorlijk wat hoogtepunten, maar er is één moment in de tent dat hij nooit meer vergeet: “Het weekend dat zo goed ging dat ik bijna Meesterbakker werd. Dat was een heel fijn weekend! Het was vooral erg leuk dat de Charlotte Russe zo goed gelukt was.”

Toekomst

Nu hij de witte tent heeft verlaten, is het tijd om naar de toekomst te kijken. Hoe ziet het leven van Hidde er ná dit avontuur uit? “Ik hoop eigenlijk dat er misschien wat meer deuren voor mij opengaan, zodat ik meer op bakgebied kan en mag doen, zoals het geven van workshops”, aldus Hidde.

Lees ook: Heel Holland Bakt Nog een keer: dit moet je weten over Hidde Jonker

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Omroep MAX | Beeld: Roland J Reinders/MAX