Niet slapend dun worden, maar wel drinkend vet verbranden

Koolhydraatarm eten, met regelmaat naar de sportschool gaan en vaker nee zeggen tegen een gebakje. Wie wat probeert af te vallen, komt het vast bekend voor. Maar wist je dat je vetverbranding een handje helpen ook makkelijk(er) kan? Zo kunnen deze geliefde en populaire drankjes je vetverbranding stimuleren.

Groene thee

Deze geliefde en veel gedronken theesoort kan helpen met gewichtsverlies. Wanneer je deze thee drinkt in combinatie met beweging kan het vetverbranding stimuleren, zo beweren onderzoekers van Penn State University.

Rode wijn

De hele fles moet je niet soldaat maken, maar een glaasje rode wijn kan een positieve werking hebben op je vetverbranding. Muscadine druiven, een rode druif dat veel wordt gebruikt voor rode wijnen, bevat het stofje Ellagic-zuur. Uit onderzoek is gebleken dat dit stofje de groei van bestaande vetcellen kan vertragen en dat ook de vorming van nieuwe vetcellen kan worden geremd.

Kurkuma thee

Bij de speciaalzaken kun je vaak wel kurkuma thee vinden en het kan zeker geen kwaad om dit eens te proberen. Het stofje curcumine onderdrukt de groei van vetweefsel door de ontwikkeling van nieuwe bloedvaten in vetweefsel te verminderen, zo blijkt uit een onderzoekje van Tufts University uitgevoerd onder dieren. Het is dus niet zeker of curcimine dit effect ook heeft op mensen, maar het kan zeker geen kwaad om de thee te drinken.

Water

Een drankje waar je helemaal niet voor naar de winkel moet, maar waar je enkel de kraan voor open hoeft te draaien kan ook bijdragen aan vetverlies. Om vet te kunnen verbranden, moet je lichaam goed gehydrateerd zijn. Als je te weinig water drinkt, moet je lever harder werken om voedsel te verwerken en dat vertraagt je metabolisme.

Koffie

Degenen die een beetje energie kunnen gebruiken, willen nog weleens naar een kop koffie grijpen, maar ook mensen die juist wat vet willen verbranden kunnen steun vinden in het bakkie troost. Uit een onderzoek, dat werd gepubliceerd in the Journal Nutrition and Metabolism, blijkt dat koffie bestanddelen bevat die het afbreken van vetcellen stimuleren.

Lees ook: Meghan Markle deelt kookgeheim: zo maakt ze romige pasta zonder vet te gebruiken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shape | Beeld: Pexels