Jasmijn

Je hoort er niet vaak over, maar het is wel heel gezond

Wie een avondmaaltijd extra gezond wil maken, voegt daar vaak een grote portie groente aan toe. Veel opties zijn daarbij populair, maar hoe zit het eigenlijk met bimi? Over die groente horen we niet zoveel, terwijl hij zowel lekker als gezond is. Wij vertellen je meer over deze ‘vergeten groente’.

Een combinatie van andere groenten

Bimi (vaak ook aangeduid met de naam ‘broccolini’) is tegenwoordig in de meeste supermarkten wel verkrijgbaar, maar wordt niet zo vaak verkocht als bijvoorbeeld paprika. Dat terwijl bimi juist veel voordelen biedt voor onze gezondheid. Hij lijkt veel op andere groentesoorten: de roosjes zien eruit als die van een broccoli, de steel lijkt op die van groene asperge en de smaak is ongeveer gelijk aan die van Chinese kool. Hoewel we er niet vaak over horen, is het zeker een goed idee om wat vaker een gerecht met bimi te maken. Wij vertellen je over de verschillende voordelen die bimi biedt.

Veel voordelen

Bimi is een ideale optie voor moeilijker eters: het is lichtzoet, smaakt wat minder sterk dan broccoli en is makkelijk in veel gerechten te verwerken. Daarnaast is het door de dunne steel een stuk sneller gaar dan vele andere groentesoorten. Het is niet alleen een smaakvolle groente, maar hij bevat ook veel goede voedingsstoffen (vitamine C, vitamine K en vezels). Die stoffen zorgen ervoor dat je na het eten van een maaltijd met bimi minder snel trek krijgt.

Een andere reden om vaker met bimi te koken, is dat de vezels die het bevat ervoor zorgen dat je bloeddruk en je cholesterol lager worden. Daarnaast bevat bimi veel antioxidanten, die ervoor zorgen dat eventuele ontstekingen in je lichaam snel worden opgelost. Het is bovendien een caloriearm ingrediënt: per 100 gram bevat het maar 35 calorieën.

Van alles mogelijk

Ben je overtuigd en wil je vaker een maaltijd met bimi maken? Dan doe je er goed aan om het te combineren met andere groenten, zoals spinazie. Je kunt bimi grillen, stomen, of bakken met een beetje knoflook. Het is zeer geschikt voor onder andere salades en pastagerechten. Wij gaan het binnenkort zeker in huis halen!

Lees ook: Hoe zit het nou: kun je gehakt dat over de datum is nog eten?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Stefan Johnson