Sanne

Sommige voedingsmiddelen kunnen de griep alleen maar erger maken

Misschien heb je het zelf al te pakken gehad of zie je het om je heen weer veel gebeuren: de griep gaat momenteel enorm rond. Die hoestaanvallen, loopneus en koorts zijn natuurlijk ontzettend vervelend, waardoor je het liefst de hele dag in bed ligt. En hoewel je verwacht dat je alleen maar gezonde dingen moet eten om aan te sterken, is dat niet helemaal waar. De volgende dingen kun je namelijk beter laten staan als je ziek bent. 

Spinazie

Oké, spinazie hadden wij zeker niet verwacht op dit lijstje. Het zit toch boordevol vitamine C en mineralen? Klopt, maar toch kun je spinazie beter laten staan als je je niet lekker voelt. Wanneer we ziek zijn, produceert ons lichaam namelijk histamine om virussen af te weren. Dit stofje zorgt ervoor dat je allergie-achtige symptomen ervaart, zoals vermoeidheid of koorts. Histamine zorgt er dus voor dat je je ziek voelt. Bepaalde voedingsmiddelen, waaronder spinazie, stimuleren de aanmaak van histamine. Hierdoor blijf je dus langer ziek! Naast spinazie, kan je ook aardbeien, citrusvruchten en tomaten beter even links laten liggen.

Noten

Noten zijn natuurlijk hartstikke gezond. Ze bevatten veel belangrijke voedingsstoffen die je lichaam helpen beschermen tegen infecties. Toch kun je noten beter niet eten als je je niet goed voelt. Door de gezonde vetten in noten, moet je lichaam veel moeite doen om ze te verbranden. Dat terwijl je lijf die energie juist nodig heeft om de infectie te bestrijden. Wacht dus even met die hazelnoten, amandelen en cashewnoten tot je weer beter bent!

Broccoli

Wat voor noten geldt, geldt eigenlijk ook voor broccoli. Deze groene groente is rijk aan vitamine A en C, maar bevat ook veel vezels. En deze vezels zijn voor je darmen erg lastig te verteren als je griep hebt. Voel je je ziek? Ga dan dus voor groenten die minder vezels bevatten, zoals champignons of paprika.

Lees ook: 5 tips voor het samenstellen van een gezond weekmenu

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Huffington Post, Kookfans archief | Beeld: Pexels