Redactie Kookfans

In de benen!

De een houdt ervan om zo nu en dan een ommetje te maken, de ander vindt het suf. Toch is het super gezond om af en toe die beentjes eens flink te laten strekken. Wat blijkt? Vooral na het eten zou dit gezondheidsvoordelen opleveren. Dit is waarom!

Na het eten

Het lijkt een hype te zijn om 10.000 stappen per dag te maken. Maarre, dat is lang niet voor iedereen haalbaar. Probeer alleen wel zo vaak mogelijk de benenwagen te nemen. Dat is namelijk hartstikke goed voor je! Wandelen is op zichzelf al gezond, zowel voor je mentale als fysieke gezondheid. En wat blijkt? Het is vooral goed om te wandelen na het eten. Niet omdat je er per se veel slanker van wordt, maar vooral voor je algehele gezondheid.

Onderzoek

Veel mensen doen na het eten hooguit meteen de afwas, en ploffen daarna heerlijk op de bank om een avondje te relaxen. Heel begrijpelijk, vooral na een lange werkdag, maar echt verstandig is het niet. Uit onderzoek van de Universiteit van Limerick in Ierland blijkt namelijk dat je beter de wandelschoenen aan kunt trekken voor een ommetje. Het onderzoek werd gehouden onder zowel mensen met als zonder prediabetes en diabetes type 2. Uit beide kwam naar voren dat een wandeling na het eten je bloedsuikerspiegel en insulinespiegel verlaagt.

In beweging

Geen zin om na het eten nog de deur uit te gaan? Blijf dan in elk geval enkele minuten staan na de maaltijd, want ook dit verminderd gezondheidsproblemen. Het is hoe dan ook verstandig om in beweging te komen. Wanneer je gaat wandelen ontstaan er samentrekkingen van je spieren, legt een onderzoeker uit. Daardoor verlaag je al je bloedsuikerspiegel en insulinespiegel. Maak je dezelfde wandeling binnen anderhalf uur na het eten? Dan krijg je geen glucosepiek. En onthoud, je hoeft niet lang of snel te wandelen. Succes!

Ook lekker: Let op! Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor deze kaassnack van Albert Heijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tips en weetjes | Beeld: Pexels