14 april 2023
Redactie Kookfans

Hierdoor bevat jouw bitterbal veel minder vet!

Airfryer- en ovensnacks worden worden nog altijd voorgefrituurd voordat we ze in ons winkelmandje stoppen. Hierdoor bevatten ze over het algemeen nog steeds best wat vet. Food startup Risottini speelt hierop in en brengt als eerste een 100% frituurvrije paneersnack op de markt. Zo bevat ‘ie per portie 15 gram minder vet. Ha! Dat scheelt wanneer we weer eens – geheel per ongeluk – een stuk of tien op een avond wegeten!

Voorfrituten

In de supermarkten zijn airfryer- en ovensnacks al bijna tien jaar de standaard. In de horeca daarentegen, is dat nog niet zo. Risottini, het bedrijf dat aan de horeca en retail risotto-bitterballen levert, merkte dat er in de horeca steeds meer vraag is naar snacks die niet uit de frituur komen. “Wat veel mensen niet weten is dat alle paneersnacks die nu in de supermarkt te vinden zijn, worden voorgefrituurd”, aldus co-founder van Risottini. Op zich merken wij daar, wanneer we op het terras een bitterballetje met mosterd naar binnen werken, vrij weinig van. Máár, hierdoor zijn ze niet bepaald gezonder dan de traditionele frituursnack. Bij het voorfrituren neemt een product namelijk 10% van het totaalgewicht aan vet op. ”Wij hebben een frituurvrije variant ontwikkeld, die uiterst krokant uit de oven en airfryer komt”, laat het bedrijf weten. Oeh! Minder vet is meer pret we kunnen er gewoonweg meer van eten.

Frituurvrije bitterbal

Risottini komt nu dus met zo’n minder vettig balletje. De huidige producten van het bedrijf zijn al te koop bij alle (horeca)groothandels en zo’n 600 restaurants in Nederland. De frituurvrije risotto-bitterbal is er nu voor zowel supermarkten als horeca in de smaken tromgeroffel tomaat-mozzarella, truffel-bospaddestoel, en spinazie-gorgonzola. Klinkt goed! Voortaan even kijken dus, of ‘ie op de kaart van je favoriete horecagelegenheid staat. Enne, een dubbele portie bestellen is helemaal oké!

Lees ook: Culinair vreetfestijn: Hier eet je binnenkort vijfgangen aan kaassoufflés

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en Beeld: Risottini