Jasmijn

Er zit een logische reden achter

Je kunt een komkommer op veel verschillende manieren eten. Hij kan bijvoorbeeld in plakjes of blokjes worden gesneden, maar je kunt ook een hap nemen uit veel grotere stukken. Doorgaans snijden we hem in dunne reepjes. Wist je echter dat het een beter idee is om hem te pletten? Wij vertellen je waarom.

Waarom je moet pletten

Als je wilt dat een komkommer meer smaak heeft, kun je hem het beste pletten. Het klinkt gek, maar in de Oosterse keuken doet men dat al jaren. Het maakt daarbij niet uit of je de komkommer met of zonder schil wilt eten. Door het pletten komen er gaatjes en scheurtjes in de komkommer, waardoor een dressing zich een stuk beter kan hechten. Het resultaat: een komkommer met veel meer smaak!

De techniek

Iets waar je bij het pletten rekening mee moet houden, is de techniek. Je moet het doen zoals je ook een knoflook plet. Pak een mes met een groot snijoppervlak en leg dat plat op de komkommer. Druk vervolgens met de palm van je hand op het blad van het mes. Zet daarbij niet te veel kracht, want dan krijg je al gauw komkommermousse. Nadat je de komkommer hebt geplet, kun je er het beste meteen wat zout op strooien en dat een half uurtje in laten trekken. Dat zorgt ervoor dat hij nóg meer smaak krijgt.

Gebruiken in gerechten

Een komkommer is altijd prima om als lekkere snack te eten. Je kunt hem echter ook in diverse gerechten verwerken. Denk daarbij onder andere aan een heerlijk frisse salade of een zachte soep. Je kunt er veel kanten mee op. Wij gaan hem voortaan in elk geval pletten!

Lees ook: In of buiten je koelkast? Dit is hoe je komkommers het best kunt bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Unsplash, blackieshoot