Marlieke
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram penne
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 4 knoflooktenen
  • 1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 25 gram cheddar
  • Zout en peper

Geld besparen zonder in te leveren op smaak!

Lekker eten hoeft niet duur te zijn, zo bewijst dit recept maar weer. Voor nog geen euro per portie zet je deze heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel. Ook handig: in een kwartiertje ben je klaar. Deze penne arrabiata bespaart je dus niet alleen geld, maar ook tijd!

Zo maak je het

  • Vul een steelpannetje voor de helft met water en doe een deksel op de pan. Breng het water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
  • Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook flinterdun en voeg toe aan de pan. Bak 2 minuten, blijf roeren. Voeg de chilivlokken toe en bak nog kort door.
  • Haal de hapjespan van het vuur en voeg de tomatenblokjes toe aan de knoflookolie.
  • Plaats de pan terug op het fornuis. Laat het tomatenmengsel 5 tot 7 minuten sudderen op halfhoog vuur. De saus moet redelijk dik zijn en een beetje glanzen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en voeg de tomatensaus toe. Meng alles goed door elkaar en bestrooi de penne met de kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker en goedkoop: Recept: tomatenorzo met tonijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: BBC | Beeld: Pexels