Yentl Feenstra

Het bevat verrassend veel gezondheidsvoordelen!

Wie houdt er nou niet van heerlijk, sappig, zacht, tropisch fruit? Precies, we hebben het over de mango! Maar, de smaak is niet de enige reden waarom je dit stuk fruit wil eten. Het fruit heeft namelijk verrassend veel gezondheidsvoordelen. We hebben de belangrijkste voor je opgesomd. 

Tegen een zonnesteek

Onderzoek heeft aangetoond dat het sap uit mango’s je beschermt tegen een zonnesteek. Heb je zomers in de warmte gesport of ben je op een andere manier intensief bezig geweest, drink dan daarna een groot glas water met mangosap. Zo kun je profiteren van de beschermende en verkoelende werking. Je moet je er natuurlijk wel van bewust zijn dat mangosap alleen niet voldoende is om je tegen de zon te beschermen: smeer je ook altijd goed in!

Goed voor de spijsvertering

Dat vezels van groot belang zijn voor een optimale spijsvertering, weet je misschien al wel. Nou, mango’s zijn dus een enorme rijke bron van vezels! Het eten ervan kan daardoor een positieve uitwerking hebben op je spijsvertering en je immuunsysteem. Wanneer je spijsvertering gestimuleerd wordt, zal namelijk ook je immuunsysteem verbeterd worden. Win-win, nietwaar?

Beter geheugen

Onderzoek heeft aangetoond dat het niet alleen goed is voor je huid en voor je ogen om regelmatig een mango te eten, ook zou dit opgaan voor je hersenen. Mango’s bevatten namelijk een bepaalde stof die glutaminezuur wordt genoemd. Uit een recente studie is gebleken dat glutaminezuur het geheugen en de mentale focus verbetert.

Libido

Wist je dat mango’s een geweldige bron zijn van vitamine E? Dit heeft niet alleen effect op je uithoudingsvermogen, maar ook op je libido. Daarnaast heb je, als je lichaam bepaalde hormonen wil produceren die van belang zijn voor je libido, ook grotere hoeveelheden kalium en magnesium nodig. Je raadt het al: ook van deze mineralen bevatten mango’s een ruime hoeveelheid. Mocht je dus meer zoetsappigs willen dan alleen de vrucht zelf, dan weet je wat je te doen staat!

Lees ook: Recept: loaded fries met krokante kip en romige kaassaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Sport.nl, Optimalegezondheid| Beeld: Pexels