Redactie Kookfans

Makkelijk en lekker!

Traditionele Nederlandse gerechten zijn stamppot, hutspot, poffertjes, bitterballen, stroopwafels en nog veel meer. Toch zijn er wereldwijd nog vele andere landen met traditionele gerechten die erg lekker zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn als je deze nooit probeert en daarom bespreken we in dit artikel een aantal lekkere buitenlandse gerechten. Op deze manier kun jij ook van andere culturen proeven. Benieuwd? Lees dan gauw verder! 

Makkelijk te maken buitenlandse gerechten

We hebben een aantal lekkere en populaire gerechten onder elkaar gezet die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen:

Roti

Roti is een gerecht die in vele landen gegeten wordt. Het komt uit de Cariben, Zuid-Azië en India. Roti is oorspronkelijk plat brood, maar men ziet het tegenwoordig als een volledig gerecht met allerlei kruiden, groenten en vlees. Denk hierbij aan sperziebonen, snijbonen, aardappelen, kip, curry en nog veel meer. 

De pluspunten van Roti zijn:

  • Gemakkelijk te bereiden. Roti is makkelijk te bereiden. Je hoeft maar een paar stappen te volgen om het gerecht klaar te maken. Daarnaast is het ook nog eens snel klaar. 
  • Bevat vele gezonde stoffen. Roti bevat vele vezels en hierdoor is roti goed voor de spijvertering en voor het cholesterolgehalte in je lichaam. Ook bevat roti veel koolhydraten en suikers waardoor dit gerecht goed is voor snelle energie. 
  • Het is redelijk goedkoop. Roti is over het algemeen een gerecht dat niet duur is. De ingrediënten kun je vinden in de supermarkt en kun je tegen een betaalbare prijs kopen. 

Ben jij benieuwd en wil je dit graag zelf proberen? Bekijk dan het recept en ga aan de slag met zelf roti maken. 

Pasta carbonara

Pasta carbonara is één van de populairste pasta’s. Pasta Carbonara is een Italiaans gerecht gemaakt van spaghetti, pancetta of bacon, eieren, geraspte pecorino-kaas en versgemalen zwarte peper. De pasta wordt gekookt tot al dente en vervolgens gecombineerd met een mengsel van eieren, kaas en gerookt vlees. 

De pluspunten van pasta carbonara zijn:

  • Gemakkelijk te maken. Pasta carbonara is redelijk makkelijk om te maken. Het duurt ongeveer 20 minuten om het klaar te maken en de bereidingswijze is lekker simpel. 
  • Erg lekker. Pasta carbonara staat bekend om haar volle en rijke smaak. Het heeft de perfecte balans tussen de zoutige smaak van spek, de zachte romigheid van Parmezaanse kaas en de zwarte peper die een beetje pit geeft.
  • Relatief goedkoop. De ingrediënten voor pasta carbonara zijn redelijk goedkoop. Denk hierbij aan spek, eieren en Parmezaanse kaas. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te vinden in de supermarkt. Hierdoor is pasta carbonara een lekkere en betaalbare maaltijd. 

Wil jij pasta carbonara zelf proberen te maken? Bekijk het pasta carbonara recept van Boodschappen, zodat je zelf aan de slag kunt gaan. 

Pindasoep

Pindasoep is een traditioneel gerecht uit de Indische keuken. Het is een soep gemaakt van pinda’s of pindakaas. Deze wordt gekookt met kruiden, groenten en hierbij kan nog vlees of tofu worden toegevoegd. Ook kan pindasoep geserveerd worde met rijst en noedels. Pindasoep wordt vaak als voorgerecht of als hoofdgerecht gezien. 

De pluspunten van pindasoep zijn:

  • Gezond. Pindasoep bevat pinda’s of pindakaas. Het voordeel hiervan is dat ze veel proteïne bevatten. Hierdoor is pindasoep voor vegetariërs en veganisten een goede keuze. Daarnaast is pindasoep erg voedzaam. Dit komt doordat pindasoep veel vezels en gezonde vetten bevatten. 
  • Makkelijk te maken. Pindasoep is gemakkelijk te bereiden. Dit komt doordat het maar een paar ingrediënten nodig heeft en kan worden bereid in een klein aantal stappen. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar snelle en gemakkelijke maaltijden.
  • Verscheidenheid aan smaken. Pindasoep bevat veel ingrediënten met verschillende smaken en kruiden. Daarnaast kun je zelf gemakkelijk ingrediënten toevoegen waardoor je het naar eigen smaak kunt maken. Dit kan bijvoorbeeld goed uitkomen voor mensen die op zoek zijn naar afwisseling in hun dieet.

Wil jij pindasoep zelf proberen te maken? Gebruik dan het pindasoep recept van Boodschappen! Hierin staat haarfijn uitgelegd hoe je dit kunt maken. 

Pisang goreng

Pisang goreng oftewel gebakken banaan is een gerecht dat afkomstig is en wordt gegeten in verschillende landen. Denk hierbij aan Zuid-Aziatische landen zoals, Indonesië, Filipijnen en Maleisië. Gebakken banaan/gefrituurde banaan wordt gedipt in een beslag van bloem, eieren en melk en vervolgens gebakken/gefrituurd tot een goudbruine kleur. Pisang goreng is meestal knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Het wordt vaak geserveerd als een snack tussen de maaltijden door of als dessert. 

De pluspunten van pisang goreng:

  • Bevat koolhydraten en mineralen. Bananen, waaruit pisang goreng wordt gemaakt, zijn rijk aan mineralen zoals magnesium, kalium en fosfor. Daarnaast bevat pisang goreng goeie en snelle koolhydraten en suikers. Dit is goed te gebruiken voor sporters. 
  • Erg lekker. Pisang goreng is erg smaakvol en heeft een unieke smaak. Het staat bekend om haar zoete smaak en haar knapperige jasje. 
  • Makkelijk te verkrijgen. Pisang goreng is een populaire snack die gemakkelijk verkrijgbaar is. Deze kun je kopen in de supermarkt maar ook in restaurants of foodtrucks. 

Wil jij pisang goreng zelf proberen te maken? Bekijk hier het recept voor pisang goreng!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boodschappen.nl. 

Lees ook: Deze 5 signalen wijzen erop dat je meer koolhydraten zou moeten eten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Unsplash, Karolina Kolodzie