Roos

Hier liggen de koffieprijzen het laagst

We hoeven je vast niet te vertellen dat de prijzen in de supermarkt enorm gestegen zijn. Producten zijn overal duurder geworden, dus ook voor koffie betalen we flink wat extra geld. Benieuwd in welke supermarkt je de laagste prijs voor koffie betaald?

Stijging in prijs

Het AD deelde onlangs de resultaten van een onderzoek van de Consumentenbond. In dit onderzoek werden de prijzen van tachtig koffieproducten bij twaalf supermarkten en één online aanbieder vergeleken. Tussen februari 2021 en februari 2022 stegen de prijzen van Nescafé Dolce Gusto, Douwe Egberts Aroma Rood snelfilterkoffie en Senseo koffiepads het meest. Buitenlandse koffie zoals Lavazza en Segafredo stegen ook in prijs, maar minder extreem dan de Nederlandse merken. 

Lage prijs aanbieden

Bij welke supermarkt je de laagste prijs voor koffie betaald? Dat heeft te maken met de inkoopstijl van een supermarkt. “Sommige supermarkten kopen heel ruim van tevoren in, andere supermarkten zien de prijzen oplopen en wachten daardoor wat langer”, vertelt supermarktexpert Paul Moers aan AD. “Supermarkten die slim zijn geweest en tijdig hebben ingekocht zijn nog in staat om een lagere prijs aan te bieden, anderen moeten zich aan de marktprijzen houden. 

Dirk en Vomar het goedkoopst

Bij Dirk en Vomar scoor je volgens het onderzoek voor de laagste prijs koffie. Dit heeft te maken met de inkoop, maar ook met de supermarkt zelf. “Supermarkten mogen ook deels hun eigen prijzen bepalen. Daardoor zijn er prijsverschillen tussen de supermarkten”, stelt woordvoerder bij de Consumentbond Joyce Donat. Er is echter wel een kleine kanttekening: “Waar ze bij het ene product het goedkoopst zijn, zijn ze bij het andere product duurder.” 

Al met al blijkt toch wel dat Dirk een van de goedkoopste supermarkten is. Je scoort bij deze supermarkt bekende koffiemerken als Douwe Egberts, Senseo en Lavazza voor de laagste prijs. Samen met Vomar is de koffie daar zes procent goedkoper dan gemiddeld. 

Lees ook: Te vroeg voor paaseitjes? HEMA komt met Valentijnseitjes

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: iStock