Met deze tussendoortjes kom jij elke hittegolf door

We hebben al een aantal zomerse dagen achter de rug, en deze week wordt er zelfs een heuse hittegolf verwacht. Op zulke warme dagen hebben we minder eetlust dan normaal, terwijl het dan juist belangrijk is om goed te eten en drinken. Anders kun je snel uitgedroogd raken, of mis je belangrijke voedingsstoffen. Met deze vijf tussendoortjes blijf jij gehydrateerd en krijg je voldoende binnen. 

1. Yoghurt of kwart

Je hebt het waarschijnlijk al heel vaak gehoord, maar we herhalen het toch nog een keer: het ontbijt is ontzettend belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk. Met een bakje yoghurt of kwart start je je dag goed en leg je een goede bodem.  Doe hier wat kokoschips, zomers fruit of nootjes doorheen en je hebt een zomers ontbijtje. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de toppings, waardoor het elke dag een feestje blijft.

2. Komkommer

Komkommer is een ideale snack op warme dagen. Komkommers bestaan namelijk voor 90 procent uit water, waardoor het tevens een goede dorstlesser is. Daarnaast bevat het de vitamines K, C en A, waardoor je heel gezond bezig bent. Dit tussendoortje kan dan ook niet ontbreken in de zomermaanden.

3. Watermeloen

Ook watermeloen doet veel goeds voor je vochtbalans. Wist je trouwens dat de meloen familie is van de komkommer, en daarom eigenlijk een groente is? Hoe dan ook, we kunnen er kort over zijn: watermeloen kan niet ontbreken tussen de zomerse tussendoortjes. Snijd hem thuis al in stukjes om mee te nemen naar het werk, serveer bij de barbecue of snijd in partjes om mee te nemen naar een picknick (steek in dat geval een stokje door de schil, zodat je geen plakkende vingers krijgt).

4. Chiazaadjes

Chiazaadjes zijn erg gezond en nemen veel vocht op. Week de zaadjes daarom eerst in een bakje water, en voeg ze daarna toe aan je yoghurt of een smoothie. Je lijf zal je gedurende de dag dankbaar zijn voor het extra vocht. Geen idee wat je met chiazaadjes moet doen? Probeer bijvoorbeeld deze pindakaas-banaan chiazaadpudding met lekkere crunch.

5. Verse (koude) muntthee

Tot slot is drinken heel belangrijk op warme dagen. Ben je niet zo’n fan van ‘gewoon’ water? Maak het dan lekkerder voor jezelf door verse munt, citroen en komkommer toe te voegen aan je (thermos)fles water. Zet het drankje van tevoren in de koelkast, zodat het lekker fris is als je het opdrinkt. Zo wordt hydrateren een stuk leuker én lekkerder.

Lees ook: Aha: dit zijn de perfecte pastavormen voor een zomerse pastasalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels