Ingrediënten
  • 120 gram pindakaas 
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 240 milliliter amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels honing
  • 80 gram chiazaad
  • 1 banaan, in plakjes, voor garnering
  • Geroosterde pinda’s, voor garnering
  • 4 eetlepels knapperige granola, voor garnering 
15 + 4 uur wachttijd min.
4 pers.

Deze gezonde chiazaadpudding heeft een knapperige bite 

Als ontbijt, lunch, tussendoortje of dessert: deze chiazaadpudding kun je ieder moment van de dag eten. Een gezonde en vullende pudding, met een knapperig randje. Het recept is eenvoudig te maken, dus zeker de moeite waard om eens te proberen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de chiazaadpudding pudding:

  • Meng de pindakaas en Griekse yoghurt in een middelgrote kom tot een gladde massa.
  • Voeg de amandelmelk, vanille-extract, honing en chiazaad toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel in een luchtdicht vershoudbakje, zorg ervoor dat het goed is afgedekt. 
  • Zet 4 uur in de koelkast.
  • Schep de pudding in een schaaltje. 
  • Garneer met plakjes banaan, geroosterde pinda’s en knapperige granola. 
  • Geniet ervan! 

Ook lekker: Recept: Bananensplit, maar dan als gezond ontbijt 

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty 

Ingrediënten
  • 120 gram pindakaas 
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 240 milliliter amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels honing
  • 80 gram chiazaad
  • 1 banaan, in plakjes, voor garnering
  • Geroosterde pinda’s, voor garnering
  • 4 eetlepels knapperige granola, voor garnering